Uşak Valisi Erden ve Belediye Başkanı Erdoğan, Vatandaşların Kurban Bayramı'nı Kutladı

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Vali Erden, Kurban Bayramı dolayısıyla yayıldığı kutlama mesajında, Kurban Bayramı'na ulaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, ''Bayramlar bizleri birbirimize yaklaştıran, küçüğü ve büyüğüyle mutlu olduğumuz, uzaktan yakından gelenlerle sevindiğimiz, tüm gözlerin birkaç gün olsa da hep birlikte güldüğü, yüzlerde tebessümün çoğaldığı günlerdir'' ifadelerini kullandı.

Bayramlarda, komşuların, yaşlıların, hastaların, kimsesizlerin, unutulmaması, bu mutlu günün hep beraber yaşanılması gerektiğini dile getiren Erden, ''Bu düşüncelerle, tüm vatandaşlarımın birlik ve beraberlik içinde, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyor; en içten duygularımla bayramınızı tebrik ediyorum'' dedi.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da bayramların toplumsal birlik ve beraberliğin inşasına katkı sağlayan, manevi duyguların ve kaynaşmaların yoğun yaşandığı günler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Kurban Bayramı'na ulaşmanın sevincini hep beraber yaşıyoruz. Bayramlar sevinçlerin birlikte yaşandığı ve toplanmaların olduğu güzel günlerdir. Kurban yaradan için maddi fedakarlık yapmak ve bunun aracılığı ile Allah'a yaklaşma amacı taşıyan bir ibadettir. Müslümanların kurban kesmesi, içindeki kötü duygularını ve onu alçaltan nefsin fena arzularını öldürmesi ve kökünü kazıması anlamına gelmektedir. Yani bu güzel günlerin kötü olan şeylerden de arınmak için bir fırsat olması bakımından önemlidir. Bu duygu ve düşünceler ile halkımızın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor. Mübarek bayramın bundan sonra tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum.''
Kaynak: AA