‘umut’suz İlk Kurban Bayramı

Dünyaya geldiğinde babası asker olan ve henüz 8 aylıkken babası şehit düşen 13 aylık Selçuk Umut Bulut, hiç göremediği babasının mezarını ziyaret etti.

‘umut’suz İlk Kurban Bayramı
Haziran ayında Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin Yeşildağ Karakolu’na saldırması sonucu şehit olan Samsunlu Piyade Er Umut Bulut’un Kıranköy Garnizon Şehitliği’ndeki mezarı yakınları tarafından ziyaret edildi. Şehidin 13 aylık oğlu Selçuk Umut, eşi Özlem, annesi Gülbahar ve ablası Ayşe Bulut ile yakınları ziyarette Kur’an-ı Kerim okudular ve dua ettiler. Mezar ziyaretinde duygusal anlar yaşandı. Komando fuları takan Şehidin oğlu minik Selçuk’un olup bitenden habersiz çevreye gülcük saçması ve babasının fotoğrafını sevmesi herkesi duygulandırdı.

“Bir tane değil, bin tane Umut’umuz gitti” diyen şehidin annesi Gülbahar Bulut, “Allah hepsine sabırlar versin ama ‘vatan sağ olsun’ demiyorum. Oğlumun yanına geldik ama ne kapısını açıyor ne bacasını açıyor. Terhis olmasına 20-25 günü kaldıydı. Halen gelecek diye bekliyorum. Arkadaşları geliyor, çocuğum yok arkalarında. Sağlam gönderdik sağlam isterdik ama ne yapalım. Allah’ın yazısı bu” dedi.

Umut’suz ilk Kurban Bayramı’nı kutlayacaklarını belirten şehidin ablası Ayşe Bulut, “Çok üzgünüz, canımız çok yanıyor. Her buraya geldiğimizde ve her televizyonlarda şehitlerimizi gördüğümüzde içimiz tekrar yanıyor ve parçalanıyor. Şu anda toprağını kokluyorum, yapacak başka hiçbir şeyimiz yok. Selçuk ile Umut’un bugün kavuşma günleri. Selçuk devamlı babasını görüyor, sürekli babasıyla konuşuyor. Ben artık, benim kardeşim açık bir cezaevinde ve biz de onu ziyarete geliyoruz gibi görüyorum. Onu görüyorum ben, oğlu da görüyor. Bu mezar sadece bizim için görsel, benim kardeşim burada değil. Çocuk babasının yanına geldiği zaman resmini kendi elleriyle kendisi seviyor. Şehitler ölmez, vatan asla ve asla bölünmez, böldürmeyeceğiz” diye konuştu.

Garnizon Şehitliği’ni ziyaret eden diğer şehit yakınları da şehitlerin başında Kur’an okuyup dua ettiler .
Kaynak: İHA