Tekirdağ Valiliği'nin Açıklaması

Tekirdağ Valiliği, Çerkezköy'de etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen sel ve su taşkınlarında, yaklaşık 100 kişinin mahsur kaldığı yerlerden kurtarılarak güvenli bölgelere taşındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede ön hasar tespit çalışmalarına başlandığı belirterek, bölgede su tahliye, arındırma, barınma ve iyileştirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Saray ve Çerkezköy'de şu ana kadar 613 noktada ön hasar tespitinin yapıldığı, bu tespitler tamamlanıncaya kadar bölgede çalışmaların devam edeceğine yer verilen açıklamada, vatandaşların hasar tespitlerini yaptırmak üzere 15 gün içerisinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ana kadar yapılan hasar tespitlerine göre, vatandaşların evlerinde kullandıkları ev eşyalarının zarar gördüğü, köy ve beldelerdeki yerleşim alanlarındaki su baskınına maruz kalmış ahırlardaki hayvanların telef olduğu ve depolardaki yem, saman, ürün stoku gibi malzemelerin zarar gördüğünün belirlendiği bildirildi.

Hasar tespitinin yapıldığı 316 noktada yapılan ön tespitlerde, toplam 172 evi su bastığı, 33 ahırın taşkına maruz kaldığı, 2 büyükbaş ile 10 küçükbaş hayvanın telef olduğu, 12 iş yeri ile 126 deponun hasar gördüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Çerkezköy, ilçesinde meydana gelen sel ve su taşkınlarına müdahale edilerek, yaklaşık 100 kişi mahsur kaldığı yerlerden kurtarılarak güvenli bölgelere taşınmıştır. Bölgedeki genel hayatın normale döndürülmesi ve iyileştirme çalışmaları devam edilmektedir. Çerkezköy'de oluşturulan Kriz Merkezi aracılığı ile mağdur kalan 30 vatandaşın kapalı spor salonuna yerleştirilerek, battaniye ve yiyecek temin edildi''

Muhabir: Yavuz Karaduman

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA