At koşar Şeyh kazanır

Raşid El Şeyh Maktum, 187 yarış atıyla para basıyor... Dubai Şeyhi, süper atlarının zaferleri sayesinde 18 yılda, 670 milyon dolar kazandı...

At koşar Şeyh kazanır
Dubai Şeyhi Maktum'un at tutkusu 5 kıtada bilinen bir gerçek... Öyle ki, 'Damarlarımda kan değil, at sevgisi akıyor' diyecek kadar at sevgisi olan Muhammed bin Rashid El Şeyh Maktum, 91 aygırı, 187 yarış atına sahip. 18 yıldır profesyonel olarak at yarışlarında tribünde olan Şeyh Maktum'un atları, binin üzerinde zafer kazandı. Bugüne kadar yarış zaferleri sayesinde 670 milyon dolar gelir elde eden Mahkum'un kişisel serveti ise 13 milyar dolar civarında. Yıllarca Birleşik Arap Emirlikleri Binicilik Takımı'nın kaptanlığını yapan ve şu anda dünyanın en büyük at ekürisine sahip olan Dubai Şeyhi'nin harasının adı da ilginç. Dubai'deki Darley Harası'nın da sahibi olan Maktum, dünyanın en önemli yarışlarına katılmak gibi bir hobisi var.

OSMANLI DÖNEMİNDE
14 kızı, 9 oğlu olan Şeyh, 'Darley adı Osmanlı döneminde savaşta kullanılan ve İngiliz atlarının atası olan Darley Arabian'dan geliyor. At sevgisi, tarif edilemez bir duygu. Onlarla iyi vakit geçiriyorum ' dedi.

KRALİÇE İLE GÖRÜŞTÜ
Maktum, 1949'da Dubai'de doğdu. Eğitimi 4 yaşında özel öğretmenlerle başladı. Dedesi Şeyh Zayed, 9 Eylül 1958'de vefat etti. Bu olaydan sonra Dubai Valisi oldu. 1966'da Londra'ya gönderildi. Gittiği gün Kraliçe II. Elizabeth'in konuğu oldu. Cambridge'te okudu ve daha sonra ülkesine döndü. Birçok konuda yaptığı yatırımlarla, Dubai'yi çok önemli bir finans merkezi haline getirdi.