Şeker’den Bayram Mesajı

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Şeker’den Bayram Mesajı
Şeker mesajında, Kurban Bayramı’nın İslam âlemi ve bütün insanlık için barış huzur ve refaha vesile olmasını diledi. Son dönemde hem Türkiye’de hem de dünyada ardı arkası kesilmeyen terör ve baskıdan dolayı akan kandan yakınan Memur-Sen İl Temsilcisi; acı haberler dolayısıyla bu bayrama buruk girildiğini ifade ederek, bu bayramın bütün yaraları sarmak için bir vesile olmasını diledi.

Bayramların kardeşliğin, birliğin, beraberliğin pekiştirilmesi için bir fırsat olarak gördüğünü belirten Şeker, “Bayramlar sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı günlerdir. Bayramlaşmak ise küslerin barışmasıdır. Yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ve yardımlaşmadır” dedi.

Kurban ibadetinin mahiyetinden de bahseden Şeker, “Kurban, Allah yoluna malların ve canların kurban edilmesidir. Kurban, can vermenin zorluğunun görülmesi ve Allah yolunda akıtılan kan ile hırsları uğruna cana kastın önüne geçilmesidir. Terör belasıyla sıkça hemhal olduğumuz şu günlerde dilerim, akıttığımız kurban kanları dışında bir insanımızın kanı değmesin bu vatan topraklarına” diye konuştu.

Bayramların gelenek göreneklerden beslenen kutsal bir havanın yakalanması ve paylaşma duygusunun ortaya çıkması için birer vesile olduğunu belirten Şeker, “Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşama ve dayanışma ruhudur. İnanıyorum ki bu bayramda da bu ruhu gösterecek birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak ve bu ülkenin dört bir yanında ocaklar şenlenecektir. Bu bayram birbirimizin yaralarını saralım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Zengin yoksulu; varlık sahibi, ihtiyaçlıyı, hayırsever ise yetimlerimizi gözetip kucaklamalı. Bu düşüncelerle bütün İslam âleminin, mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, huzur ve sükûn dolu bir bayram geçirmenizi Allah'tan temenni ediyorum" diye belirtti.

Memur-Sen olarak tüm eğitim camiasının ve kamu çalışanlarının da bayramını kutlayan Şeker, “Buruk girdiğimiz bu bayramın herkes için huzurlu geçmesini diler, birlik ve beraberlik içinde hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” dedi.

Kaynak: İHA