İcralık İnekler Satışa Çıkıyor

Pendik’te sahibinin borcunu ödeyemediği inekler icralık oldu.

İcralık olan inekler Kurban Bayramı’nın hemen ardından satışa çıkarılacak.

Pendik Kurtköy Dolmuş köyünde yaşayan Muhsin Ağırbaş’ın borcunu ödeyememesi üzerine sahip olduğu 10 ineği icralık oldu. Kurban Bayramı’nın hemen ardından satışa çıkacak ineklerin fiyatı 4 bin liradan başlayacak.

Bir icra sitesinin Genel Müdürü Caner Çakı, “Muhsin Ağırbaş isminde bir borçlunun borcunu ödeyememesinden kaynaklı bir durum. İnekler şu anda icradan satılık. Bunlar Türkiye’de her zaman karşılaştığımız bir durum değil. Canlı bir hayvanın bakımı çok zordur. Bunla alakalı devletin ayarladığı herhangi bir yer de söz konusu değil. Bakımları çok zor bir hayvanlar. Umarım ihale tarihinde satışları gerçekleşir. Yoksa hayvanların telef olması bile söz konusu. Kilosuna göre bunların fiyatları değişiyor. İcranın satışı 4 bin lira. İhale usulü yapılacak herkes teklif verebilecek. En yüksek teklif veren ineklerin yeni sahibi olacak” dedi.

Hayvanların bakımından sorumlu olan bir vatandaş ise bakımlarının çok zor olduğun belirterek, “Pendik Kurtköy Dolmuş köyünden geldiler. Bu malları getirdiler bize teslim ettiler. Şu anda arkadaşların mallarına bakıyoruz. Başkasının malına bakmak çok zor oluyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA