Bakan Şimşek Tabıd’i Ziyaret Etti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Amerika Ticari İlerleme ve Gelişme Konseyi (TABID)’in New York’un merkezi Manhattan’daki ofisini ziyaret etti.

Bakan Şimşek Tabıd’i Ziyaret Etti
Derneğin yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılayan Şimşek, Türkiye’den Amerika’ya giden yatırımcıların imkanlarının artırılması noktasında yardımcı olunmasını istedi. Şimşek, Türk ve Amerikalı işadamlarının ortak girişimleriyle kurulan derneğin üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Üyelerden TABID’in faaliyetlerini dinleyen Bakan, ülke dışında kurulan bu tür derneklerin Türkiye'nin tanıtımı ve doğru anlatılmasındaki önemine vurgu yaptı. Programda, Türkiye’den gelen yatırımcılara yönelik çalışmalar ve bundan sonra atılabilecek adımlar da konuşuldu. Yatırım yapmaya gelen girişimcilerin ilk etapta bazı zorluklar yaşayabileceğine değinen Şimşek, “TABID'in bu noktada elindeki tüm kaynaklarla Türk girişimcilere yardımcı olması gerekiyor” dedi.

Türkiye’den Amerika’ya eğitim almaya gitmiş birçok öğrenci bulunuyor. Bazı başarılı öğrenciler Columbia ve Yale Üniversitesi gibi ülkedeki en iyi okullarda eğitim görüyor. TABID’in ‘GENC TABID’ projesiyle bu öğrencilere danışmanlık yapma ve gelecek planı oluşturma konusundaki çalışmalarını takdirle karşılayan Şimşek, Amerika’da kendisini nitelik olarak iyi yetiştirmiş insanların ülkenin geleceği adına ciddi destek sağlayacağını kaydetti.

Girişimcilerle konuşmasında Türkiye’nin büyüme rakamlarındaki değişime de değinen Bakan Şimşek, cari açık ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve 2013 yılında ekonomide daha iyi bir büyüme beklentisinin hakim olduğu söyledi.