Aç Kurrtar 68 Koyunu Telef Etti

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Nağırkıran köyünde, kapısı açık unutulan bir ahıra girerek koyun sürüne saldıran aç kurtlar, 68 hayvanın telef olmasına onlarcasının da yaralanmasına neden oldular.

Aç Kurrtar 68 Koyunu Telef Etti
Gecenin geç saatlerinde, Yusuf Sucin’e ait 140 koyunun bulunduğu ahıra giren 3 aç kurt, panikleyip dışarı kaçan hayvanları tek tek yakalayıp telef etti veya yaraladı. Olay sırasında, sürüyü terk etmeyen çoban köpeği de yaralandı. Olayı anlatan Selahattin Sucin, kurtların, panikleyen ve köyün dağlık tarafına kaçışmaya başlayan koyunları 500 metre 1 kilometre mesafe aralıkları ile yakalayıp parçalayarak telef ettiklerini ve yaraladıklarını söyledi.

Sabah güneşi doğmadan önce köpeklerin sesi ile uyandıklarını anlatan Selahttin Sucin, dışarı çıktıklarında sürünün köyün dağın eteğinde dağlık bir şekilde bulduklarını belirtti.

Üç ailenin 28 nüfusun geçim kaynağının kurtlar tarafından ziyan olduğunu anlatan Sucin, “Ahırda 147 tane koyun vardı. Bir hayvan hasta olduğu için arada sırada hayvanı kontrol etmek için ahıra gidiyorduk. Ondan sonra ne oldu artık bilemiyorum, kapı bir şekilde açılmış. Bunu fırsat bilen kurtlar kapıdan içeri dalıp sürünün bir kısmını ahırda, diğer kaçan kısmını da önüne katarak köyün çevresindeki dağlık alanda, tarlaların başında, köyün çıkışında belli aralıklara parçalamış. Şu anda zararımız çok büyük. Koyunlarımız hepsi küpelidir. Çoluk çocuğumuz rızkı böyle ziyan oldu” dedi.

“2 KURT GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE HAYVANI PARÇALIYORDU”
Kurtlarının koyunlara saldırdığını öğrenen bütün köylünün seferber olduğunu ve dağılan sürüleri toplamaya, traktörle ile atlar ve eşeklere ile yollara düştüğünü anlatan Salih Sucin ise, “Bu karşı tepeyi geçtiğimizde iki kurdun bir koyunu saldırdığının gözlerimizle şahit olduk. İlerde bir tane daha gördük. Kurtlar koyunların 6 tanesi parçalamış yemişti, onlarcasını boğmuşlardı. Zaten ağır yaralanan 15 tanesini veteriner kontrolünde kestik. Diğere yarıları ise veteriner hekim tarafından yaraları dikilip ilaç tedavisi uygulandı. Ama kurt yarası iyileşmesi çok zor, bu burada herkes tarafından bilinir” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA