Sp'li Ak’tan Hükümete Eleştiri
Kastamonu Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilen emekli kimya mühendisi İlyas Ak, partisinin hizmet binasında basın açıklamasında bulundu.

“Eskiden ‘zam’, ‘uyarlama’, ‘güncelleme’ kelimelerinin yerine” fiyat ayarlaması konulmuştur” diyen Ak, “Kavram kargaşası içinde ve geçim derdinde kafası bulandırılan doğumundan ölümüne kadar borçlandırılan bir halk oluşturulmuştur. Gelir getirici birçok tesisler satılmıştır. Ekonomi iflas ettirilmiştir” diye konuştu.
ŞEKERİN SATIŞ İPTALİ, BİR MOLA İPTALİDİR
Milli Görüşün ısrarlı açıklamaları ve takibi neticesinde, hükümet şeker fabrikalarının satılmasından şimdilik vazgeçtiğini hatırlatan Ak, şöyle konuştu: “Ancak şeker fabrikaları satış iptalini biz, şimdilik bir mola iptali olarak değerlendiriyoruz. Şeker Fabrikaları mutlaka yeniden bir düzenleme yapılarak satılacaktır. Kastamonu açısından düşündüğümüzde, kamunun dışında bir pancar üreticileri birliği oluşturularak, Kastamonu Şeker Fabrikasının bu birliğin satın alıp kalıcı kılınmasını Sadet Partisi olarak öneriyor ve destekleyeceğimizin bilinmesini istiyoruz”
GENÇLİĞİN DURUMU İÇLER ACISI
Gençliğe bakıldığında perişanlık ve hüsran olduğuna dikkat çeken Ak, şöyle devam etti: “Uyuşturucunun ortaokul, sigara kullanımının ilkokul çağına indiğini görüyoruz. Dindar nesil yetiştireceğini iddia eden Sayın Başbakana ifademiz; Dindar değil, Müslüman bir neslin yetiştirilmesini istiyoruz. Kendisiyle ve çevresiyle sorunlu değil, kendisinden ve çevresinden sorumlu bir nesil yetiştirmek bizim vazifemizdir. Merhum hocamı Erbakan’ın vefatıyla Milli Görüş hareketinin son bulduğunu düşünenler maalesef hayal kırıklığına uğramışlardır. Milli Görüşün içeriğine yüz çevirenler, içlerinde bulundukları şartlardan dolayı o içeriğin sözlerini kullanmak mecburiyetinde kalır bir duruma düşmüşlerdir”
