Cinsellik Hala ‘Tabu’ Olarak Görülüyor

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube Başkanı Uzm. Dr. Taner Canatar, Türkiye’de cinselliğin halen bir ‘tabu’ olarak görüldüğünü belirtti.

Cinsellik Hala ‘Tabu’ Olarak Görülüyor
Her ne kadar 21. yüzyılda yaşanmasına karşın, cinselliğin toplumda ayıp, yasak ve günah olarak algılandığı ve bu konunun konuşulmasından kaçınıldığına işaret eden Canatar, CİSED olarak ‘huzurlu insan, sağlıklı cinsellik, mutlu bir evlilik ve aile yaşantısı için’ sloganıyla yola çıktıklarını anımsattı. Canatar, “Halkımızın daha sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama sahip olması, cinsel sorunlarımızın aşılması, bireyin ve ailenin cinsel sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmak derneğimizin amaçları arasındadır. Cinsel konularda bilgisiz ve eğitimsiz hızlı nüfus artışına engel olma, temel insan haklarından olan cinsel sağlık, aile planlaması, üreme sağlığı ve eğitimi konularında hepimize her geçen gün daha fazla görevler düştüğüne inanıyoruz” ifadesini kullandı.

KURBAN BAYRAMI

‘Kurban Bayramı’ ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Canatar, Türkiye’de ve dünyada zaman zaman meydana gelen salgın hastalıklar, deprem ve tsunami gibi doğal afetler, terör, savaş ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar sonucunda birçok insanın hayatını kaybedip, yaralandığı veya yakınını ve yuvasını kaybederek ortada kaldığını anlattı. Canatar, “Öyle inanıyorum ki bu hatırlayış, mübarek günlerde dargınlıkları, kırgınlıkları bir yana bırakarak barış ve hoşgörü içerisinde, sevgi ve saygı ile, bizi, birbirimize daha sıkı bağlayacaktır. İnsanlarımızı birbirine daha çok yakınlaştıran, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, barış, kardeşlik ve hoşgörünün yaşanmasına vesile olan bayramlar; geleceğe olan güvenimizi tazeleyen çok özel günlerdir” dedi.

Yardımlaşmanın arttığı, birlik ve dayanışmanın pekiştiği bu günleri kişinin sadece kendi ve çevresi ile yaşamaması gerektiğini kaydeden Canatar, yoksullara, öksüz ve yetimlere, düşkün ve yaşlılara, şehit ailelerine, gazilere, öğrencilere, hastalara ve ilgiye muhtaç herkese Kurban Bayramı'nı yaşamanın ve yaşatmanın küçük bir fırsatını sunulması tavsiyesinde bulundu. Canatar, “Onları görelim, onları anlayalım, onlara sevgimizi verelim ve onlarla paylaşacak bir şeyler bulalım” diye konuştu.

Kaynak: İHA