Soylu: ''Kurultayın kaybedeni olmayacaktır''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ulusal Birlik Partisi'nin 19. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, ''Kurultayın kaybedeni olmayacaktır'' dedi.

UBP Kongresi'nde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, salondakilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Dünyanın 21. yüzyılda bir değişim geçirdiğine ve yeniden şekillendiğine dikkati çeken Soylu, KKTC ve Türkiye'nin buna uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Soylu, yıllardır Kuzey Kıbrıs'a haksızlık yapıldığını ancak 50 yıl önce sadece siyahi olduğu için ayrımcılığa uğrayanlardan birinin şimdi ABD Başkanı olabildiğini, Doğu Berlin'den çıkan Angela Merkel'in şimdi Almanya Başbakanı ve önemli bir siyasi kişi haline geldiğini, Türkiye'de ise cezaevine giren ve ''muhtar bile olamaz'' denilen Recep Tayyip Erdoğan'ın ise bugün Türkiye'nin başbakanı olduğunu kaydetti.

Dünyanın merkezinin Avrupa'dan Asya Pasifik'e kaydığını söyleyen Soylu, Akdeniz'in bu yüzyılın en önemli stratejik bölgelerinden biri olacağını belirtti.

Soylu, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın kendisine ''Kuzey Kıbrıs'ta Kıbrıs Türk toplumunun tamamı bizim dostumuzdur. Ama onlar bilsinler ki, 75 milyonluk büyük Türkiye'nin insanları da onların dostlarıdır. Gönülleri rahat olsun ve dünyaya böyle baksınlar'' dediğini aktardı.

Türkiye'nin gelişmiş ve güçlü bir Kıbrıs istediğini belirten Soylu, UBP genel başkan adayları İrsen Küçük ile Ahmet Kaşif arasındaki yarışta demokrasi ve Kuzey Kıbrıs'ın kazanacağını ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de kurultayda yaptığı konuşmada, uluslararası arenada hak ve hukukun uygulanmadığını belirterek çok kötü günler yaşayan Kıbrıs Türk halkının direnişi ve haklı duruşunun Türkiye'de her zaman saygıyla karşılandığını söyledi.

UBP kurultayında güzel bir rekabet havası bulunduğunu ifade eden Türkeş, bu havayı teneffüs etmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Türkeş, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mesajını da iletti.
Kaynak: AA