Lisinia, Kansere Karşı Savaş Başlattı

Burdur’un Karakent köyünde Lisinia Projesi kapsamında doğal köy kuran Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, kanser hastalığına karşı savaş başlattıklarını söyledi.

Burdur'da iki dedesi ve babasını kanserden kaybeden, annesi de kanser hastası olan Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, Karakent köyü yakınlarındaki 100 dekar arazide, 1 milyon dolara, sigara ve alkolün yasak olduğu, tamamen organik ürünlerin kullanıldığı minyatür köy kurdu. Hiçbir maddi yardım kabul etmediği Lisinia’da kanser ve kansere neden olan maddeler tanıtılıyor. Çeşitli ülkelerden Lisinia’yı ziyarete gelenler, ailesi ve yakınları kanserle savaşan kişiler. İspanya, Romanya, İngiltere ve İtalya’dan gelen 34 kişi kanserle savaşta Lisinia’ya destek oluyor. Lisinia’da insanların çağın katiline savaş açmak için toplandığını belirten Lisinia’nın kurucusu Öztürk Sarıca, “Dünyadaki ölümlerin birinci sıradaki sebebi savaş, AİDS ya da kalp krizi değildir. Asıl sebep, her 5 saniyede bir ölüme sebep olan kanserdir. Lisinia olarak kansere karşı savaş başlatıyoruz.” dedi.

Son yıllarda kanser ürünlerinin hızla arttığına dikkat çeken Öztürk Sarıca, bu ürünlerden herkesin canının yandığını anlattı. Artık insanların kanserden ölmek için sıra beklememesi gerektiğini aktaran Sarıca, “Her aileden birilerdi ya da bir yakını ölüyor. Kanserle insanlar yüzleşmeli. Özellikle bu yüzden bütün insanları hastanelerin onkoloji servislerini görmelerini istiyorum. Kanserin tedavisi yok. Asıl çözüm insanların kansere yakalanmaması.” şeklinde konuştu.

Lisinia’nın, kanserin çözümü değil, kanser olmamanın çözümü olduğunu bildiren Sarıca, insanların doğala yakın yaşaması gerektiğini anlattı. Lisinia Doğa Okulu'nda bin 500’e yakın yurt içinden, 300 yurt dışından öğrenciye kanserden korunma ve doğal yaşama dersleri anlatıldı. ‘ANNESİNE DESTEK OLMAK İÇİN BİSİKLETLE TÜRKİYE’YE GELDİ’ Annesinin kansere yakalanması nedeniyle İspanya’dan bisikletle 2 ayda Lisinia’ya gelen Odiseos Dezispania, kanser konusunda destek almak için Burdur’da bulunduğunu söyledi.

İnsanlara kanser konusunda yardım etmek istediğini belirten Dezispania, “Lisinia’da kanserle ilgili bir sürü şey öğrendim. Burada kanserden nasıl korunacağıma dair bilgi aldım. Doğal yaşamı öğrendim. Kansere sebep olan maddeleri tanıdım. Bu konuda insanlara yardım edeceğim.” dedi.

Avrupa Birliği projesi kapsamında İtalya’dan bir grupla Türkiye’ye gelen Tatiana Glaglear, burada kanser projesine destek verdiklerini anlattı. Teknolojiden ve doğal olmayan yiyeceklerden uzak durarak farklı bir ortamda bulunmak için Lisinia’ya geldiklerini anlatan Glaglear, dünyadaki herkesi Lisinia’yı görmeye davet etti. Babası kanser olan ve kanserle ilgili araştırma yapan İngiliz Mayk Devison ise şunları ifade etti: “Lisinia’da bulunmak benim için çok önemli. Ailemde ve çevremde bir sürü insan kanser olmuş durumda. Burada kanserin nasıl bir hastalık olduğunu ve korunma yollarını öğrendim. Burada organik tarımın nasıl yapıldığını öğreniyoruz. Bu öğrendiğim bilgileri İngiltere’ye dönünce herkese anlatacağım.” Lisinia’ya gelen gönüllüler, burada ceviz topladı, tedavi edilen hayvanlarla ilgilendi.