Altınekin’de Karatay Park Açıldı

Konya’nın merkez Karatay Belediyesi ile Altınekin Belediyesinin ortak çalışması sonucu Altınekin ilçesine kısa bir sürede kazandırılan Karatay Park düzenlenen törenle açılarak ilçe halkının hizmetine sunuldu.

Altınekin’de Karatay Park Açıldı
Törene Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Cem Zorlu ve İlhan Yerlikaya, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, AK Parti Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Hançerli, Altınekin ve Karatay belediye meclis üyeleri, belde belediye başkanları, ilçe halkı, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, “Karatay Belediyemizin öncülüğünde yapılan çalışma sonucu böyle güzel bir parkın Altınekin halkına özellikle çocuklarımıza kazandırdık” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Park’ın hayırlı olmasını dileyerek belediyelerin birlikteliği sonucu böyle güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını ifade etti.

Konya merkezde ne varsa ilçelerde de o olmalı diyen Hançerli, yapılan bu çalışmayla yeni çıkacak belediyeler yasasının küçük bir örneğinin sergilendiğini vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun konuşmasında, çıkmak üzere olan belediyeler yasasına birilerin engel olmak için var güçleri ile çabaladığını kaydederek, “Konya bu uygulamaya başladı ve 10 gün gibi kısa bir sürede böyle müstesna bir park hemşerilerimizin hizmetine sunuldu” diye konuştu.

Altınekinliler adına hem Karatay hem de Altınekin Belediye Başkanlarına teşekkür eden Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş, birlikte yapılan çalışma sonucu ilçeye kazandırılan park nedeniyle memnuniyetini belirtti.

Karatay Park ile Altınekin ilçe sınırları içerisindeki park sayısının 5’e yükseldiğini dile getiren Köktaş, bir ilçenin refah düzeyinin yükselmesinin önemine değinirken fitness aletleri, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, oturma grupları ve yeşil alanıyla göz kamaştıran Karatay Park ile Altınekin’in gözde bir parka kavuştuğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu da konuşmasında Altınekin ilçesine kazandırılan Karatay Park’ın, AK Parti belediyecilik anlayışının sosyal boyutunu gösteren en önemli bir çalışmanın ürünü olduğunu aktardı.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise, kısa bir süre içerisinde yapılan bu hizmetin, kurumlar arası uyumun en güzel örneğini teşkil ettiğini vurgulayarak çıkacak olan belediyeler yasasıyla beldeler ve taşra bölgelerine daha fazla hizmet gidecek” dedi.

Konuşmaların ardından Altınekin İlçe Müftüsü Hüseyin Korkmaz’ın okuduğu dualar eşliğinde Karatay Park, törene katılan protokol tarafından kurdelesi kesilerek hizmete sunuldu .
Kaynak: İHA