Minik Eller Mavi Kapak Topladı

Torsalı İlçesi'nin Dağkızılca ve Yazıbaşı İlköğretim Okulu Çevre Koruma Kulübü öğrencileri, toplum hizmeti çalışması olarak mavi kapak topladı, engellerin kaldırılması için gönüllerini ortaya koydu.

Minik Eller Mavi Kapak Topladı
Öğrenciler bir yıl boyunca topladığı kapakları, Ege Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi tarafından başlatılan kampanyaya destek amacıyla gönderdi. ‘Tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri aşalım’ sloganıyla yola çıkan öğrenciler, engelli vatandaşlara yardım edebilmenin verdiği mutlulukla kapakları topladı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler bu kampanya devam ettikçe kapak toplamaya devam edeceklerini söyledi.

Dağkızılca İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Utkum Karapınar, “Mavi kapak kampanyası tamamen engelli bireylere destek olmak için başlatılmış bir sosyal projedir. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan birçok engelli insanımız maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye alamamaktadır. Tüm ambalajlarda bulunabildiği ve kolay toplanabildiği için plastik kapaklar tercih edilmiştir. Biz de bu kampanyaya destek vermek amacıyla projeye katıldık. Öğrencilerimiz büyük bir özveri göstererek çok sayıda kapak topladı. Toplamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA