Kavuncu ve Saraçoğlu Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kavuncu ve Saraçoğlu Gündemi Değerlendirdi
İl başkanlığında düzenlenen toplantıda yerel seçimler, belde kapatılmaları ve belediye hizmetleri konuşuldu. AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ile birlikte İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye hizmetleri, yerel seçimler ve nüfusu az olan beldelerin kapatılması gibi konuların açıklandığı toplantıda Kütahya gündemine ilişkin bazı açıklamalar da yapıldı. İlk olarak konuşan Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Belediyesinin tepki gören hizmet bedellerini ve nüfusu az olan beldelerin kapatılmasını anlattı.

VERGİLERİN YÜKSEKLİĞİNDEN ŞİKAYET EDENLER DÜNYANIN HER YERİNDE VAR

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kütahya gündeminde olan ve vatandaşlarca tepkiyle karşılanan “Asfalt katılım payları”, “Katı Atık Bedelleri” ve “Atık Su Bedelleri” ile ilgili Belediye Başkanı Mustafa İça’nın, “Bu şehirde yaşamanın bedeli var” söyleminin Milletvekili Vural Kavuncu’ya hatırlatılmasının ardından konuşan Kavuncu, “Dünyanın hiçbir yerinde para isteyen politikacı hoş karşılanmaz. Dünyanın her yerinde vatandaşlar bulundukları, yaşadıkları bölgeye bir takım Katma Değer oluştururlar. Bu kentli olmanın gereğidir. Bugün New York’ta da, İsviçre’de, burada da bu verginin yüksekliğinden şikayet edenler bugün de olacak, yarın da olacaktır. Gönül ister ki ülkemiz çok zengin olsun, bütün bunları tamamen bila bedel verelim. İnalarımızda ne su, ne elektrik, ne ulaşım, hiç para almayalım. Bunun bir dengesinin olması lazım. Belki Sayın Belediye Başkanının kastettiği de budur. Kentleşme arttıkça, katkı bedelleri de artıyor. Bugün Ankara’da, İstanbul’da yaşayan insanların gündelik masraflarında artış vardır. Bugün tartışılması gereken konu bence yerel yönetimlerin hizmet kalitesi ve bu konuda duyduğumuz eksikliklerdir” dedi.

“BELDELERİN KAPATILMASINDA HİZMET BÜTÜNLÜĞÜ ESAS ALINMIŞTIR”

Kapatılması planlanan beldelerle ilgili sorulan soruya da cevaben konuşan Milletvekili Vural Kavuncu, Beldelerin kapatılarak mağdur edilmesinin söz konusu olmadığını, burada hizmet bütünlüğünün esas alındığını söyledi.

Kavuncu, “Belirli bir nüfusun altında kalan beldelerin kapatılması hususundaki konu dün verilmiş bir karar değil. Bir önceki seçimlerde yasal süreç dolmadığı için uygulanmamış olan bir karadır. Kararın gerekçesi itibariyle beldelerin mağdur edilmesi ve hizmet kalitesinin düşürülmesinin aksine hizmet bütünlüğünün sağlanması gibi bir çalışma düzenlenmiştir. Bugün 400/500 nüfuslu bir beldeye gidiyorsunuz. Belediye hizmet binası var, içerisinde 10 tane personel var. Bırakın bu beldenin hizmet üretmesini personel parasını ödemekte yetersiz kalıyor. Bu durumda mağdur olan beldeler var. Bugün bizim tartışmamız gereken konu hakikaten beldenin vatandaşa yansıyacak olan yerel hizmetleri ne olacak? Sorusudur. AK Parti sadece Kütahya’da değil, Türkiye’nin her yerinde bunu yaparken mutlaka hizmet kalitesini esas almıştır” diye konuştu.

“YEREL SEÇİMLER HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN DAHA ERKEN”

Kütahya gündemine ilişkin bir değerlendirme de AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu’ndan geldi. Yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili sorulan soruyu değerlendiren AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Yerel seçimlerle ilgili şimdiden konuşmak için henüz erken. Şimdi bir şey söylememiz, mevcut başkanla mı devam edeceğiz, başka aday mı çıkacak? Tabi ki başka adaylar da çıkacaktır. Tek adayla seçime gidilmesini doğru bulmuyoruz. Genel Merkezimizin belediye başkanlığı adaylığı için belirlediği kriterler var. En önemli kriter kamuoyu yoklamalarıdır. Genel merkezimiz bize haber vermeden bu konuda ciddi anketler yapıyor. Geçen seçimde iki aday adayımız vardı. Ben diğer aday adayımızın safındaydım. Genel merkezin yaptırdığı ankette hep Mustafa İça çıktı. Genel Merkezde buna istinaden dedi ki, 'Biz Mustafa İça ile devam edelim'. Kriterler bu şekilde olduğu için bizim şimdi çıkıp, 'Bizim adayımız bellidir' dememizin doğru olmadığına inanıyorum. Şu anki belediye başkanına da bunun bir haksızlık olacağına inanıyorum. Belediye başkanını bizler 5 yıllığına seçiyoruz. Şimdiden böyle söylemler başkanın moral ve motivasyonunu bozacaktır. Biz bir yıl daha birlik ve bütünlük içerisinde belediye başkanının Kütahya’ya yapacağı hizmetlere destek olmamız lazımdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA