Adana Barosu Yeni Başkanını Seçecek

Adana Barosu’nun 27. Olağan Genel Kurulu başladı.

Adana Barosu Yeni Başkanını Seçecek
Baro Tesisleri’nde gerçekleşen kurulda Meslekte Hizmet Grubu’nun adayı Abbas Bilgili ile Demokrat Avukatlar Grubu’nun adayı Mengücek Gazi Çıtırık, başkanlık için yarışıyor.

Pazar günü Adliye Sarayı’nda bin 780 üyenin oy kullanacağı seçimle Adana Barosu’nun yeni başkanı belirlenecek. Adana Barosu’nun iki dönemdir başkanlığını yapan Aziz Erbek, açılışta dokuz sayfadan oluşan ‘edebi ve felsefi’ içerikli bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Faruk Erem’in 'Suçluyu kazıyalım altından insan çıksın' sözünü hatırlatan Baro Başkanı Aziz Erbek, insanlık için ‘en az mahzurlu rejim’ denilen demokrasinin denetlenmeyince yozlaştığını söyledi.

Kırıp dökmeden kimin ‘neye, neden ve nasıl inanıyorsa inanmasından’ yana olduğuna işaret eden Erbek, bilginin ancak tecrübeyle harmanlanabildiği takdirde bilgeliğe doğru yol alan bir kutup yıldızı olabileceğini kaydetti.

Erbek, “Paylaştıkça çoğaldığım, öfkelendikçe ve yok ettikçe azaldığım, sevdikçe var olduğumu anladığım, haksızlığa uğradığımda yumruğumu sıkmayıp sarılabileceğim tek şeyin akıl ve hukuk olduğuna yüzde 100 inandığım bir hayat yaşanmaya değer.” dedi.

Meslekte Hizmet Grubu adayı Abbas Bilgili’nin yönetim kurulu adayları şu isimlerden oluşuyor: Zehra Bulut, Duran Zararsız, Suna Öğütcan, Ali Köse, Hüseyin Saygılı, Osman Olcay, Derya Göksuçukur, Ayhan Gül, Emin Bayram, Tolga Kaan Pataz. Demokrat Avukatlar Grubu adayı Mengücek Gazi Çıtırık’ın yönetim kurulu adayları şunlar: Ziya Yalaz, Ahmet Faruk Ulaş, Murat Loğoğlu, Ümit Büyükdağ Özdemir, İmran Gönen, Veli Küçük, Uğur Aydıngül, Özge İşisağ Şaşmaz, Mutlu Yangün, Burcu Pul Turan .