Vali Yerlikaya'dan Kırkgöz ve Esenler Köylerine Ziyaret

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Çorlu'nun Kırkgöz ve Esenler Köylerini ziyaret etti.

Vali Yerlikaya'dan Kırkgöz ve Esenler Köylerine Ziyaret
Burada vatandaşlarla sohbet eden Vali Yerlikaya Tekirdağ'ın tüm köylerini tek tek dolaşacağını söyledi.

Çorlu'da ilk olarak Kırkgöz Köyünü ziyaret eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köy muhtarı Kani Arık ve köy halkı tarafından karşılandı. Köy meydanında yer alan kahvehaneye oturan ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Yerlikaya: “Kırkgöz Köyü göreve başladığım andan itibaren ziyaret ettiğim 11. köy oldu. Çorlu'da ise ziyaret ettiğimiz ilk köy. Çünkü Çorlu bizim kalbimiz, en büyük ilçemiz burası da 480 haneli büyük bir köyümüz. Bu nedenle ilk olarak bu köyümüzü ziyaret ettik” dedi.

Köyün en büyük sorunun ana yol ile köy arasındaki 1 kilometrelik yol olarak göründüğünü dile getiren Vali Yerlikaya, “Ana arter yolların yapımına öncelik vereceğiz. Bugüne kadar kimseye yapamayacağımız sözler vermedik. Köyün şu andaki mevcut yol durumunu da değerlendireceğiz ancak yol yapımında temel öncelik ana arter yollar olacak. 2013 yılı Mart ayından itibaren başlayacak 200 kilometrelik bir yol yapım çalışmamız olacak. Kırkgöz Köyümüz ile Kırkkepenekli Köyümüz arasındaki 12 kilometrelik yolu da bu bu planlama içerisinde değerlendireceğiz” diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın Kırkgöz Köyü'ne gerçekleştirdiği ziyarette Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ile Vali Yardımcıları Mustafa Yel ve Ahmet Büyükçelik de yer aldılar. Vali Yerlikaya, yeni eğitim öğretim yılının ilk günlerinin yaşandığı bugünlerde, köy okulunun bakımını yaptıranlara da teşekkür ederek köyden ayrıldı.

Vali Yerlikaya köy ziyaretleri kapsamında Kırkgöz köyünden sonra Çorlu’nun bir diğer köyü Esenler köyünü de ziyaret etti. Burada Köy Muhtarı Nuri Candan ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy meydanındaki kahvehanede köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledi.

Vali Yerlikaya, “Köy ziyaretlerimiz devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Tekirdağ'da toplam 257 köyümüz var. Bütün köylerimize tek tek uğrayacağız. Burası göreve başladığımız günden itibaren ziyaret ettiğimiz 12. köyümüz, ayrıca Çorlu ilçemizde ziyaret ettiğimiz 2. köyümüz” dedi.

Köy halkı ile bir süre sohbet eden Vali Yerlikaya, hatıra fotoğrafı çektirip köyden ayrıldı .
Kaynak: İHA