Trabzon'dan Şebinkarahisar'a Turist Akını
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Meryemana Manastırı'ndaki onarımlarda sona yaklaşılırken, yerli turistler şimdiden tarihi ve turistik yerleri gezip görmek için Şebinkarahisar’a gelmeye başladı.

"Licese Kilisesi ile Meryemana Manastırı birlikte ele alınmalı, onarımı ve tanıtımı birlikte yapılmalı" diyen kafile başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Tamzara Mahallesinde pansiyonculuk için mutlaka tarihi evler aslına uygun olarak restore edilmeli. Beton yığınına turist gelmez. Bunun için tarihi evler yeniden ele alınıp aslına uygun restore edilmeli” dedi
Erüz, ayrıca başta ceviz olmak üzere, doğal ürünlerin de etkin tanıtımının çok önemli olduğunu söylerken, Meryemana Manastırı'ndaki onarım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle ileriki tarihlerde yeniden Meryemana Manastırını görmek için geleceklerini belirtti.
