Sumbas'ta ''1 Kapak, 1 Umut'' Kampanyası

Sumbas ilçesinde, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesinde başlatılan ''1 Kapak 1 Umut'' mavi kapak toplama kampanyası ile 2 engelliye tekerlekli sandalye verildi.

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kampanya çerçevesinde toplanan kapakların, biri 6 yaşında diğeri ise 80 yaşında olan iki engelliye ayak olduğunu söyledi.

Amaçlarının toplumda pozitif ayrımcılık bekleyen engellilere yardımcı olarak, onların sesi, gözleri, kulakları ayakları olacaklarına dikkati çeken Yosunkaya, ''Benim düşünceme göre bireylerin kendi yaşamını sürdürmesi dışında topluma karşı da bir sorumluluğu var. Bu sosyal sorumluluktur. Bu kapsamda toplum içerisinde yardıma ihtiyaç duyan insanlarımıza yardımcı olmamız gerekiyor. Bu bir vazife ve toplumsal bir görevdir. Bu düşünceyle gönüllülük esasıyla başlatılan kampanyaya bugüne kadar ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile duyarlı vatandaşlarımız büyük destek vermişlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Adem Gültekin ise, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk de Sumbas'ta böyle bir kampanyanın başlatılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve kendilerinin de başlatılan kampanyaya destek vermek amacıyla iki tekerlekli sandalyeyi temin etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kampanyanın halen devam ettiğini belirten Aktürk, kapak toplanmasına devam edilmesini isteyerek, Kaymakam Yosunkaya olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Tören sonunda Akçataş köyünden 6 yaşındaki Ümit Karabulut ve Mehmetli beldesinden 80 yaşındaki Ümmet Eyvaz'a tekerlekli sandalyelerin verildiği programa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Akdağ, Osmaniye 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Muttalip Altun ve engellilerin aileleri katıldı.

Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA