Milaslı Esnaflardan Pazar Toplantısı

Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası, taşınma çalışması süren Salı Pazarı esnafı için toplantı düzenledi.

Milaslı Esnaflardan Pazar Toplantısı
Milas Esnaf ve Sanatlar Odası, Menteşe Caddesi’nde başlatılması planlanan düzenleme çalışmaları öncesi, esnafı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Milas Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, çalışmalar sırasında oluşabilecek mağduriyetlerin en aza indirgenmesi için çabaladıklarını kaydetti.

Çalışmalar sırasında esnaftan destek isteyen Oda Başkanı Devrim; “Yasal mevzuatlar çok ağır, onun için çalışmalar sırasında bize tavır almayın. Ancak Milas’ta bu gibi yeni çalışmalar yapılacaksa, şu andaki Pazar yerimiz iptal edilecekse, mağduriyeti en asgariye indirerek yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız. Geçen hafta Pazartesi günü sözleşme gereği müteahhit firma Menteşe Caddesi’ne girecekti. Biz, arkadaşlarımızla, belediye başkanımızla bir toplantı yaptık. Müteahhit firma ve kontrol mühendisi ‘Kışın biz orada iş yapamayız.’ dedi.

Biz de esnafımızın sıkıntısını anlattık. Çalışmalar Kurban Bayramı’ndan Sonra başlayacak.” dedi.

Aynı zamanda yeni Pazar yeri oluşturma faaliyetlerinin devam ettiğini aktaran Devrim; “Bu alanda otopark, gıda ve giyim bölümlerinin olacağı katlı bir pazar alanı yapılması için çalışma yapılıyor. Bu projeler maliyetli. Bu alan yapılana kadar yeni yerimizde faaliyet göstereceğiz. Şu anda geçiş dönemi yaşıyoruz. Zorluk yaşamadan başarıya ulaşılmıyor. Yasal mevzuatlar çok ağır, onun için çalışmalar sırasında bize tavır almayın" diye konuştu.

Toplantı, esnafların sorularının yanıtlanmasının ardından Son buldu .
Kaynak: İHA