Girişimcilik Eğitimine Katılacaklar Belirlendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''nin üçüncü ve dördüncü dönemine katılacakların seçimi düzenlenen kura çekimiyle belirlendi.

ÇTSO Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu'nun katıldığı kura çekimine başvuru sahipleri yoğun ilgi gösterdi.

Akarsu, burada yaptığı konuşmada, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin birinci ve ikinci döneminin tamamlandığını söyledi.

Üçüncü ve dördüncü program için ilk adımı attıklarını belirten Akarsu, ''Üçüncü grupta 29, dördüncü grupta 30 katılımcı ve her grup için 5'er yedek seçilecek. Üçüncü grupta bir engelli arkadaşımız vardı. Onun için pozitif ayrımcılık yaptık, bundan dolayı 29 katılımcı seçilecek'' dedi.

Erdal Akarsu, talep devam ettiği sürece önümüzdeki yılda programlara devam edileceğini kaydetti.

Çanakkale 1. Noter Vekili Elif Irmak huzurunda yapılan çekiliş öncesi, 110 katılımcının tek tek ismini okundu ve çekilişe geçildi. Çekilişleri ÇTSO Başkan Yardımcısı Akarsu, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, KOSGEB Uzmanı Nazım Tuhan, ÇTSO Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sorumlusu Engin Erdoğan yaptı.

Yapılan çekilişte üçüncü eğitim programına katılacakların belirlendiği asil listede, Ayşe Baltaoğlu, Ahmet Can Korkmaz, Arzu Erkan, Fatma Baklacı, Berrin Kerem, Adem Çoban, Emel Başaran Cengiz, Funda Üstün, Ajla Begoli, Kadir Karayel, Erhan Kaya, Emine Kıvançlı, Melih Doğru, Mehmet Tekin, Şevket Çakır, Mehmet Er, Şenay Darıcı, Yelda Aslan, Zeynel Çalışkan, Arzu Öztürk, Ayfer Tuna, Bahattin Güngör, Birsen Öksüzoğlu, Celil Türker, Cihan Ceylan, Fatma Öner, Halim Turan, Hörü Önder, Özlem Öner yer alırken dördüncü eğitim programı asil listesinde ise Alper Usta, Arzu Gacal, Ayşe Çakır, Ayşe Reyhan Özaskan, Berfü Kısmet Usta, Cahit İleri, Cenk Büyüksöylemez, Çetin Bozoğlan, Deniz Kırcalı, Devrim Atılkan, Ebru Çerçi, Emre Dişli, Engin Bahadır, Erdoğan Gündoğdu, Fahri Çil, Fatma Özdemir, Filiz Yıldız, Gamze Taş, Göktan Ersöz, Hakan Eroğlu, Hale Taşbilek, Handan Cengiz, Hasan Ateş, Nesrin Filiz Aydın, Saliha Sezen, Seçil Ünlü, Sevinç Keçeci, Sibel Bozkurt, Yasemen Akar, Zeynep Uğuz'un isimleri tespit edildi.

Girişimcilik eğitimlerinin üçüncüsü 2-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Dördüncü eğitim programı ise 15-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. ÇTSO Toplantı Salonunda yapılacak eğitimler 70 saat sürecek.

Muhabir: Burak Akay

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA