Dünyanın Arıcıları Marmaris'e Geliyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 1-4 Kasım 2012 arasında, 3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi düzenlenecek.

Şahin, "Yetiştiricilerle bilim insanlarını her vesileyle biraraya getirmeye özen gösteriyoruz." dedi.
Bilimsel çalışmaların sahaya yansıtılması için çalıştıklarını belirterek, "Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin birincisini 2008, ikincisini ise 2010 yılında başarıyla gerçekleştirdik. Bu kongrelerde sadece Muğlalı üreticileri değil, diğer illerde arıcılık faaliyeti yapan üreticiler ve arıcılıkla ilgili tüm sektörleri buluşturduk. Diğer kongremizinin ardından bir yıl saha çalışması yaptık. Bu büyük etkinliği, üreticilerimizden gelen talep ve şikayetler doğrultusunda diğer kongrelerimizden çok daha farklı bir formatta yapacağız. Türkiye arıcılığının teknik ve ekonomik sorunlarını, konularında uzman ulusal ve yabancı kurum yetkilileriyle birlikte akademisyenlerin de desteğiyle tartışma ve fikir alışverişi şeklinde ele alacağız." diye konuştu.
Şahin, sözlü ve poster bildiriler sunulacağını da kaydederek, "Önceki kongrelerden farklı olarak ilave olan diğer bir kısım ise küçük çalışma ve tartışma gruplarıdır. Öğleden önceki bölümde ana toplantı salonunda bilimsel konular sunulacak. Yemek arasından sonra başlayacak olan ikinci bölümde, küçük salonlarda aynı anda farklı konular interaktif şekilde tartışılacak. Bakanlık temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, özel sektör temsilcileri ve banka temsilcilerinin katılımıyla sorunlar ve çözüm önerileri sunulacak." dedi.
Bundan önceki iki kongreyi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yaptıklarını hatırlatan MAYBİR Başkanı Şahin, "Bundan sonra farklı ilçelerimizde düzenleyeceğiz. Bu yüzden üçüncüsünü, Marmaris Grand Yazıcı Mares Otel'de gerçekleştiriyoruz. Otelin yakın bir yerinde, uygulama arıcılığı oluşturacağız. Yeni teknolojileri anlatma ve görme imkânları sağlayacağız. Şu ana kadar Türkiye'nin değişik illerinden otele 600 rezervasyon yaptırıldı. Türkiye dışından ise 15 ülkeden arıcılar gelecek. Toplam bin 500 arıcının katılacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı .
