Bakan Günay, Liebe'yi Kabul Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dinlerin amacının insanları birbiriyle çatıştırmak olmadığını, tam tersine barıştırmak olduğunu belirterek, son zamanlarda bu konuda yayınlanan film ve karikatürleri bir 'akıl tutulması' ve 'İslam'a değil, insanlığa yapılan bir karşıtlık' olarak gördüğünü belirtti.

Bakan Günay, Liebe'yi Kabul Etti
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alman Noel Baba olarak tanınan Wolfang Kimmling Liebe'yi makamında kabul etti. Günay, yaptığı konuşmada, Liebe'nin uzun zamandan bu yana Almanya'da ve Türkiye'de 'Noel Baba' imajını ayakta tutmak konusunda yoğun bir çaba gösterdiğini belirterek, "Noel Baba'nın Demreli olduğunu her etkinlikte özel olarak duyuruyor" dedi.

Baştan itibaren Noel Baba konusunda farklı bir görüşü olduğunu bildiren Günay, bugün 'Noel Baba'nın giydiği giysilerin aslında sonraki yıllarda batılı kültürün üretmiş olduğu bir simge olduğunu ifade etti.

Günay, Demre'de yaşamış olan, günlük hayattaki bir kişinin kalın giysiler içinde ve törensel giysiler içerisinde olmasının mümkün olmadığını anlatarak, bugün Dünya'nın bildiği Noel Baba imajının son yüzyıl içinde Batı kültürünün üretmiş olduğu bir Noel Baba imajı olduğunu söyledi.

Yeni yıl aylarında soğuk Avrupa'nın iklimine uygun bir şekilde, Ren geyikleri, kürkler, kalın giysiler içinde bir Noel Baba'nın alışveriş merkezlerinin kapılarını süslediğini hatırlatan Günay, oysa bilimsel verilere göre Akdenizli ve Demreli Noel Baba'nın daha yazlık giysiler içinde ve günlük yaşam kıyafetleri içinde olması, biraz tarım yapan ve biraz da günün belli saatlerinde din görevlerini yerine getiren ve bugünkü Demre halkından biri olması gerektiğini söyledi.

Günay, "Nitekim biz Akdenizli Noel Baba'nın imajına uygun bir heykel çalışmasını 2008-2009 yıllarında yaptık ve şu anda Demre meydanını süslüyor. Ama konuğumuzun yaptığı gayretler, Noel Baba'nın Demreli olduğunu hatırlatması bakımından bizim için de çok değer taşıyor. Akdenizli olduğunu vurgulamak konusundaki gayretlerine çok teşekkür ederim" dedi.

Liebe ise, "Noel Baba'ya ve Hristiyan inancına Türkiye'nin gösterdiği hoşgörü gerçekten inanılmaz ve burada size bir söz vermek istiyorum. Bir dahaki sefer geldiğimde sizin isteğinize uygun olarak giyineceğim" dedi.

Liebe, 'Müslümanların Masumiyeti' filminde Hz. Muhammed'e yapılan bu hakareti kınadığını belirterek, özür dilediğini ifade etti.

Günay, dinlerin amacının insanları birbiriyle çatıştırmak olmadığını tam tersine barıştırmak olduğunu söyleyerek, son zamanlarda bu konuda yayınlanan film ve karikatürlerin 'akıl tutulması' ve 'islama değil insanlığa bir karşıtlık' olarak gördüğünü belirtti.

Günay, "Ayrıca biz ülkemizdeki bütün inanç merkezlerine de eşit bir saygı gösteriyoruz" dedi.

Liebe, Bakan Günay'a Alman parası ve bir fotoğraf albümü hediye etti

Kaynak: İHA