Yahşihan'da Kurban Satıcıları Sahte Paraya Karşı Uyarıldı

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde kurban satıcıları sahte paraya karşı uyarıldı.

Yahşihan'da Kurban Satıcıları Sahte Paraya Karşı Uyarıldı
Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde canlı hayvan satıcılarını sahte paraya ve hayvan hırsızlıklarına karşı besi yerlerinde ziyaret ederek uyarıda bulundu.

Hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili besicilere bilgi veren Toplum Destekli Polisler, besicilerin merak ettikleri birçok soruları da yanıtladılar.

Hırsızların ilçelere, pazarlamacı, avcı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı, hayvan alıcısı kılığında gelerek hayvan ve ağıl sayısını öğrenip keşif yaptıklarını belirten görevli polisler, bu gibi durumlarla karşılaşıldığında şahısların kontrol edilmesi bakımından 155 polis imdat telefonuna bilgi verilerek, sahte para ve hayvan hırsızlığı olaylarına erken müdahale edilmesinin önemli olduğunu dile getirdiler.

Toplum destekli Polisler, sahte paranın gerçeğinden ayırt edilmesini kolaylaştırılan bazı pratik önerileri besicilere uygulamalı olarak anlatarak şüpheli bir durumda emniyet güçlerine bilgi vermelerini istediler.

Yahşihan İlçe Emniyet Müdürü Tamer Taş ''Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlığında ve sahte para olaylarında artışlar olabilir. Hayvan üreticilerinin mağdur olmaması için çeşitli tedbirler almaları konusunda uyarıyoruz. Ayrıca alım satımlarda sahte para vermeye çalışan kalpazanlara karşı çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Hayvan sahipleri arazide hayvanları korumak için kullandıkları dam ve ağıllarını başıboş bırakmamaları ve kontrol etmeleri konusunda uyarıyoruz. Hayvan yetiştiricilerimiz, seyyar satıcı gibi gelenlere mümkün olduğu kadar ahırları ve hayvanların yerlerini göstermemeli ve şüpheli durumda mutlaka bilgi vermeliler. Eğer böyle bir durum varsa gelenlerin kimlik bilgilerini, geldikleri araçların marka ve plakalarını mutlaka bir yere not etmelerini ve '155 Polis imdat' telefonuna bilgi vermeleri gerekmektedir'' dedi.

Kurban satıcıları, besi yerlerine kadar gelerek sahteciliğe ve hırsızlığa karşı eğitim veren polislere teşekkür ederek, bu tür konularda daha dikkatli olacaklarını söylediler .
Kaynak: İHA