Sevil Atasoy, Duruşmaya Zorla Getirilecek

Ergenekon davasına tanık olarak çağrılan ancak duruşmalara gelmeyen ve mazereti de kabul edilmeyen eski İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sevil Atasoy'un, duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, öğle arasından sonra duruşma başlamadan önce mahkeme heyeti tarafından alınan ara kararı açıkladı.

Daha önceki oturumlara tanık olarak çağrılan eski İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü müdürü Prof.Dr. Sevil Atasoy'un duruşmaya katılmadığını belirten Özese, Atasoy'un mazeretinin kabul edilmediğini ve duruşmaya zorla getirilmesine karar verdiklerini kaydetti.

Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Ergenekon davasının 18 Ekim 2012 tarihli oturumuna tanık olarak çağrılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un 24 Şubat 2010 tarihli ifadesinin, Balyoz davasını karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile ilgili yerlerden istenmesi de karara bağlandı.Savunma tanığı olarak dinlenmesine karar verilen emekli Jandarma Genel Komutanı ve eski MİT görevlisi Teoman Koman'ın, daha önce verdiği ifadeler varsa ilgili makamlardan istenmesine ve bu ifadeler üzerinde gizlilik kararı olup olmadığının sorularak ifade suretlerinin buna uygun olarak istenmesine hükmedildi.Tutuklu sanıklardan Levent Ersöz'ün, tedavi gördüğü hastaneden son sağlık durumunu bildirir raporların ivedi olarak gönderilmesi için ilgili sağlık kuruluşuna da yazı yazılacak. Ayrıca Levent Ersöz'ün talebi doğrultusunda kendisine İstanbul Baro Başkanlığı'ndan zorunlu avukat tayin edilmesinin istenmesi de kararlaştırıldı.Başkan Özese, ara kararı okuduktan sonra tutuklu sanık Hurşit Tolon'un savunma tanığı olarak çağrılmasını istediği İlhan Tezel'in hazır bulunduğunu ve ifadesine başvurulacağını bildirdi. Daha sonra da Özese, Tezel'den bildiklerini anlatmasını istedi. Tezel, 27 Kasım 2004 tarihinde Ankara Çayyolu derneklerinin, ilçe olma amacıyla bir araya gelerek bir platform kurduklarını söyleyerek ifadesine başladı.

Kendisinin de kurulan Çayyolu platformunun yöneticisi olduğunu belirten Tezel, sanık Hurşit Tolon'u da 2008 yılında tanıdığını söyledi.

Duruşma, Tezel'in ifadesi ile devam ediyor .