Savaştepeli Çiftçilere Fidan Desteği

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde çiftçilere 11 bin adet ceviz fiudanı dağıtıldı.

Savaştepeli Çiftçilere Fidan Desteği
İl Özel İdaresinin desteğiyle verilen fidanlar Savaştepeli çiftçileri memnun etti. 2011-2012 yılları İl Özel İdaresi Programı kapsamında, Savaştepe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile çiftçilere 11 bin adet Ceviz Fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı. Meyveciliği Geliştirme Programı Kapsamında gerçekleşen törene Kaymakam Ahmet Karakaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Aslan, İl Genel Meclis Üyeleri Sabahattin Karagöz ve İsmail Eertekin ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

İLÇEYE İKİ YILDA 90 BİN TL ÖDENEK AKTARILDI

Fidan dağıtım töreninde Savaştepe İlçesine 2011 yılında Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 30. bin lira ödenek aktarılarak 43 çiftçiye 3 bin 500 adet ceviz fidanı dağıtılırken, bu sene yani 2012 yılında gerçekleştirilen proje ile de 60 bin TL para aktarılarak 7 bin 500 adet ceviz fidanı alınıp 68 çiftçiye fidan dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Savaştepe ilçesinde Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 2 yılda toplam 90 bin TL ödenek ile 111 çiftçiye Amerikan Chandler tipi tüplü ve aşılı 11 bin adet ceviz fidanı dağıtıldığı bildirildi.

İlçedeki törende yapılan konuşmaların ardından binlerce fidan Savaştepeli çiftçilere dağıtıldı .
Kaynak: İHA