Otokoç ve Birmot Şube Ağını Genişletti

Türkiye’nin otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, şube ağını genişletti.

Otokoç ve Birmot Şube Ağını Genişletti
Antalya’nın yanı sıra İstanbul’da Otokoç ve Birmot şubelerinin açılışı yapıldı. Firmanın beş şubesinden üçü yeni açılırken, iki şube ise yenilendi.Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Birmot’un, Antalya’da yeni Lancia, Alfa Romeo ve Jeep tesisinin açılışı, Markadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya’nın katılımıyla gerçekleşti.

Birmot’un Türkiye genelinde 9 ilde toplam 16 tesiste Fiat, Lancia, Alfa Romeo ve Jeep markaları için hizmet verdiğini ifade eden Sakarya, “Birmot olarak Fiat markasıyla 1970 yılından beri hizmet verdiğimiz Antalya’da, otomotiv hinterlandı olarak tanımlayabileceğimiz bu mekanda, 3 premium markamız olan Jeep, Alfa Romeo ve Lancia için müşterilerimize yüksek standartta hizmet sunabileceğimiz tesisimizi hizmete açıyoruz. Toplamda 43 bin metrekare arazi üzerine kurulu 9 bin 200 metrekare kapalı alanı olan bu alanda, 4 markamız ile Antalya’da satışı yapılan 100 araçtan yaklaşık 8’inin satışını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Birmot İstinye Fiat, Otokoç Yenibosna Ford ve Otokoç İstinye Ford’un uydu bağlantısı ile Antalya’dan canlı yayınlanan açılışlarına katılan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, “Köklü geçmişi, yenilikçi ve teknoloji odaklı yatırımlarıyla her geçen gün büyüyen Otokoç, bugün burada aynı anda 5 tesisinin açılışını gerçekleştirmektedir. Araç kiralama ve perakende sektörünün öncü şirketi Otokoç Otomotiv, bugün yaklaşık 450 bin metrekare açık, 200 bin metrekare kapalı hizmet alanı, pazardan aldığı yüzde 8,5 pay, 32 ilde toplam 123 satış noktası, araç kiralamadaki 20 bin adetlik araç parkı, 2 bin kişilik hizmet gücü ve 3 milyarlık cirosu ile üretim ve dağıtım dışında tüm otomotiv çözümlerini sunmaktadır.” diye konuştu.