Ödemiş'te Kurbanlık Pazarı Açıldı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala kurbanlıklar görücüye çıktı.

Ödemiş'te Kurbanlık Pazarı Açıldı
Her cuma yaz aylarında saat 04.00, kışın 05.00'te açılıp öğlen alışverişin tamamlandığı Ödemiş Belediyesi Canlı Hayvan Borsası ve Pazarı, 19 Ekim 2012 günü itibarıyla bayrama kadar hizmete devam etmek üzere açıldı. Ege Bölgesi’nin bütün il ve ilçeleriyle İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen büyükbaş hayvan alıcılarının sürekli canlı tuttuğu borsa, bayrama kadar ağırlıkla küçükbaş hayvanların alınıp satıldığı kurbanlık pazarına dönüştü. Büyükbaş hayvan piyasası hakkında bilgi veren Ödemişli celep Ali Karaoğlan, “Satışlarımız gayet iyi olup kurban haricinde de piyasa hızlı. Alıcılar, daha çok Ödemiş dışından geliyor. Eğer kilo usulü satış yaparsak, canlı hayvanı 8 TL’den veriyoruz.” dedi.

Bilinen satıcılardan Kaymakçılı Mehmet Gürgen ise küçükbaşlardaki durumu şöyle özetledi: “Bugün kurban pazarının ilk günü olması sebebiyle henüz oluşmuş bir piyasa yok. Canlı küçükbaş kilo satışının 10-12 TL aralığında olmasını bekliyoruz. Büyükbaştaki kârlılık ve satış hızı küçükbaşta gözlenmiyor. Fiyatlar geçen seneden yüksek olmadığından maliyetlerin yükselmesi sebebiyle satıcı için kötü, alıcı için ise yüz güldürür durumda.” Cevizalan köyünden gelen Mehmet Çelik isimli satıcı da, “Henüz fiyatlar tam oturmuş değil. Ben geçen sene mart ayında üç dört aylık oğlakları, tanesi 300 ile 400 liradan aldım, 1,5 senedir besliyorum. Bugünkü şartlarda 600 liraya satabiliyorum. Buna rağmen alan da satan da hayrını görsün.” şeklinde konuştu.

Yetkililer ise hayvan alıcılarını, sağlık ve güvenlik maksadıyla kulağında kimlik bilgileri yazılan küpeli ve menşei belirtir belgeli hayvanların alınması, satıcıları ise sahte paralara dikkat etmeleri konusunda her yıl olduğu gibi uyarıyor .