Karakelle ve Çakır’ın Ankara Ziyaretleri

Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy Ankara’da bir dizi ziyarette bulundular.

Karakelle ve Çakır’ın Ankara Ziyaretleri
Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında tertip edilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden heyet, belediyeye ait projeler için üst düzey bürokratlarla görüşmeler yaptılar.Üç gün boyunca devam eden ziyaretlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş ziyaret edildi.

Ziyarette, Erzincan Belediyesinin hazırladığı ve yürüttüğü Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi ile ilgili çalışmalarda önemli mesafe kat edilmesi sağlandı.Aynı gün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof Dr Lütfü Akça ziyaret edildi. Erzincan’daki bakanlık yatırımlarının değerlendirmesi akabinde ayrıca belediyeye bir adet ağaç sökme dikme makinesi tedariği kararlaştırıldı. Bu araçla belediyenin yetişkin ağaçları ihtiyaç halinde başka alanlara taşımasına imkan sağlanmış olacak.Heyet Merkez Çarşısı Kentsel Dönüşümü ön protokol imzalaması maksadı ile TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile bir araya geldi. Dönüşüm projesinde ilk protokol imzalanarak Merkez Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi resmen başlanmış oldu.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ziyaret edildi. Katı Atık Bertaraf Projesinin detaylarının görüşüldüğü ziyaret akabinde heyet DSİ Genel Müdürlüğüne geçti.DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ile yapılan görüşmeye Erzincan Valisi Selman Yenigün’de iştirak etti. DSİ kampüsünün yeniden yapımı ve Dereköy İçmesuyu barajı planlama, projelendirme çalışmalarının değerlendirildiği görüşme ile şehrin içme suyu ihtiyacının kaynak suyundan temini konusunda büyük adımlar atıldı .
Kaynak: İHA