CHP Muhalif Beldelerde Referanduma Gidiyor

CHP, Büyükşehir Yasası kapsamında kapatılması öngörülen AKP ve MHP’li belde belediyeleri için 21 Ekim 2012 Pazar günü referandum yapacak.

İl başkanı Sadık Atila, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Ekim'de mini referandum yapacaklarını ve halka "Beldenizdeki belediyenin kaldırılmasını istiyor musunuz" sorusunu yönelteceklerini belirtti.

Hükümetin beldeleri kaldırmakla ne yapmak istediğini ve onları nelerin beklediğini 29 belde seçmenine el ilanları ve afişlerle duyurduklarını belirten Atila, "Öncelikle AKP hükümeti beldeleri kaldırmakla ne yapmak istiyor, amacı nedir, bunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Amaç halkın istediği değildir, halkın yararı değildir. Yeni Büyükşehir Yasası ile şu an ki beldede yaşayan vatandaşlarımız beldeleri kapatılınca, mevcut durumda ödediği elektrik ve su parasının 3-4 katı ödeme yapacak, tarım amaçlı kullandıkları tarla ve arsalarının vergisi en az 2 kat artacak, en küçük sorunlarını iletmek için bile ilçe merkezlerine gitmeleri gerekecek, üstelik de bu halka AKP hükümetince açıkça belirtilmemiş, sorulmamıştır. Belde halkına soran yok, değer veren yok. AKP hükümeti her zaman yaptığı gibi 'ben yaptım, oldu' diyor. İnsanı her zaman ön sırada tutan CHP olarak, bizler bu konu ile ilgili 29 beldemizde sandık kuracağız, belde halkımıza durumu anlatacağız, onların fikirlerini alacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen Pazar 3 beldede yaptıkları referandumda yüzde 98 hayır kanısı çıktığını belirten Atila, bu Pazar 29 beldede yapılacak referandumda da aynı beklenti içinde olduklarını kaydetti.

21 EKİM 2012 SAAT 10:00-17:00 ARASINDA REFERANDUM YAPILACAK İLÇE VE BELDELER: AKKIŞLA- Kululu BÜNYAN-Akmescit, B.Tuzhisar, Elbaşı, Güllüce , Karakaya, Koyunabdal DEVELİ- Gazi, Sindelhöyük, Şıhlı, Zile FELAHİYE-Büyüktoraman, Kayapınar KOCASİNAN- Amarat, Düver, Himmetdede, Yemliha MELİKGAZİ- Ağırnas ÖZVATAN-Küpeli PINARBAŞI-Kaynar, Pazarören SARIOĞLAN-Alamettin, Çiftlik, Gaziler, Palas SARIZ-Yeşilkent TOMARZA-Avşarobası, Dadaloğlu YAHYALI-Derebağı .
Kaynak: İHA