Beyşehir Doğalgazın Gelmesini Bekliyor

Türkiye’nin sınırları itibariyle en büyük milli park sahasına sahip Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde çevre kirliliğine karşı doğalgaz kullanımının büyük önem taşıdığı bildirildi.

Beyşehir Doğalgazın Gelmesini Bekliyor
Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Türkiye’nin en büyük doğal su gölünün olduğu Beyşehir’de aynı zamanda 88 bin 750 hektarlık alanıyla en büyük milli park sahasının yer aldığını hatırlatarak, “Türkiye’nin en geniş milli parkına sahip Beyşehir’de hala doğalgaz kullanılmıyor olmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz” dedi.

Yakın çevresindeki ilçelerde doğalgaz olmasına ve doğalgaz petrol hattı ilçe sınırlarına kadar girmesine karşın Beyşehir kent merkezinin bundan istifade edememesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Tan, “Doğalgaz boru hattı şehir merkezimize 15 kilometre mesafesine kadar gelmişken, hala yöre halkının bundan mahrum kalması anlaşılır bir şey değildir” dedi.

Yeşil örtüsü, gölü ve zengin doğası ön plana çıkan Beyşehir’de halkın uzun yıllardır doğalgaza kavuşacağı günleri beklediğini kaydeden Tan, kış döneminin yaklaşması ile birlikte yeniden bu konunun ilçenin gündemine geldiğini belirtti.

Beyşehir’de yaşayan vatandaşların kendilerine doğalgaz konusunun yeniden gündeme getirilmesini ve bu konuda gerekirse imza kampanyası toplanmasını istediklerini aktaran Tan, “Kış aylarında ilçe merkezinde kömürlü soba kullanımı ve kaloriferli kazanların yakılmaya başlanmasının ardından son yıllarda müthiş bir kirlilik yaşanıyor. Halkımız özellikle kent merkezinde akşam saatlerinde şehrin üzerine adeta bir duman çökmesinden dolayı nefes almakta zorluk çekiyor, ciddi bir rahatsızlık yaşıyor. Hanımlarımız evlerinin havalanması için bile kapısını, penceresini açamıyor, insanlar sokağa çıkmaktan çekiniyor. Hava kirliliği kış aylarında had safhaya ulaşıyor. Doğalgaz gelmiş olsa, bu sıkıntılar ortadan kalkacak, hem de halkımız bunun konforundan ekonomik yönlerinden istifade etmiş olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA