Bakan Kılıç, Havran’da Açılışlar Yaptı

Balıkesir’in Havran ilçesinde yapımı tamamlanan Koca Seyit Kapalı Spor Salonu ve Havran Kültür Merkezi binası, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından halkın hizmetine açıldı.

Bakan Kılıç, Havran’da Açılışlar Yaptı
Çanakkale ve ilçelerinde gün boyu ziyaretler ve açılışlar yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, akşam saatlerinde Balıkesir’in Edremit Körfezi’ne gitti. Balıkesir Koca Seyit Hava Limanı’na helikopterle gelen Bakan Kılıç, Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel ve diğer protokol mensupları tarafından çiçeklerle karşılandı. Bakanı Suat Kılıç, daha sonra karayolu ile Havran İlçesine gitti. Havran Kocaseyit Kapalı Spor Salonu’nda genç sporcuların yoğun ilgisi ile karşılanan bakan Kılıç, minik sporcular ile yakından ilgilendi. Minik sporculara sorular soran Kılıç, havanın kararmasıyla birlikte programın hızlandırılması talimatı verdi.

Yoğun ilgi gösterilen açılış töreninde ilk olarak Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, konuşma yaparak, tesis hakkında bilgiler verdi. Öztürk, tesisin 250 kişi kapasiteli olduğunu ve inşasına 2012 yılı başında başlandığını ifade etti.

Tesisin 796 bin Türk Lirası’na mal olduğu vurguladı. Daha sonra konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, kapalı spor salonu dışında bölgenin ihtiyaçları olan çeşitli konularda Bakan Kılıç’tan destek talebinde bulundu.

Aydınlıoğlu’nun ardından kürsüye gelen Balıkesir Valisi Ahmet Turan ise, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Son olarak açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Sevgili Balıkesirliler, Havranlılar, Edremitliler. Binlerce kez şükürler olsun. Ne için? Her gittiğimiz yerde o kadar çok temel atmayı gerektiren eserimiz var. Her gittiğimiz yerde o kadar çok açılışını yapmayı gerektiren eserimiz var ki biz artık. Biz artık temel atmaya da yetişemiyoruz. Açılış yapmaya da yetişemiyoruz. 2 Kasım’da Ankara’da 53 tane yurt binasını, 40 bin, 40 bin dile kolay. 40 Bin yeni yatak kapasitesi ile birlikte 53 tane yeni yurt binasını sayın başbakanımız ile birlikte Ankara’da toplu olarak hizmete açacağız. Gene kısmet olursa Aralık Ayında Sayın Başbakanımızın programı el verirse 200’e yakın spor tesisini Türkiye genelinde topluca Ankara’da Sayın Başbakanımız ile birlikte hizmete açmayı planlıyoruz. Bunlar böyle arada kaçanlar” dedi.

BAKAN KILIÇ, NECİP FAZIL’IN DİZELERİNİ SESLENDİRDİ Konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek’ in sözlerine değinen Bakan Kılıç, “Niye yollardayız? Bu millete hak ettiği hizmetleri üretebilmek için. Milletimizin beklentilerine cevap verebilmek için. Milletimizin talep ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için. Demokrasi çerçevesinde bize güven duyan, sözlerimize değer veren, bizi seçen ve iş başına getiren insanlarımızın isteklerini yerine getirebilmek için. Şu girişte bizi karşılayan sporcu gençlerimizin, yavrularımızın daha güçlü bir geleceği inşa etmelerine zemin hazırlayabilmek için. Merhum Necip Fazıl Kısakürek’in öğüdünü, öğüt değil talimat demek lazım aslında. Bigalılara hatırlattım. Bu sözleri bu gün Havran’ da sizlere de hatırlatmak istiyorum. Biz gece gündüz demeden, adeta gecelerini gündüzlerine katarak karıncalar gibi çalışarak, dev gibi işler yapmaya gayret eden bir kadroyuz. Hava karardı. Salonu açacağız. Balıkesir’e hareket edeceğiz. Yarın da Balıkesir’de olacağız. Yorgunluktan üzerimizde zerre gibi bir iz yok. Biliyoruz ki milletimizin duası ve desteği, milletimizin gayretti ve himmeti bizimle birliktedir. Biliyoruz ki milletimiz, millete hizmet yoluna baş koyan, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte bizlerden de duasını, himmetini esirgememektedir” diye konuştu.

HAVRAN KAPALI SPOR SALONU DA TÖRENLE AÇILDI Bakan Kılıç, daha sonra kapalı spor salonunun kurdelesini protokol mensuplarıyla birlikte kesti. Spor salonunu gezen bakan Kılıç, öğrencilerin tekvando gösterisini izledikten sonra, salonun dışında yapılan halk oyunları gösterisini de kısa süre seyretti. Bakan Suat Kılıç ve beraberindeki heyet, daha sonra Havran’daki ikinci ve son açılış törenine gitti. Havran Belediyesi tarafından yaptırılan Havran Kültür Merkezi binasının açılış töreni de görkemli oldu. Balonlar ve bayraklarla süslenen binada inlemede bulunan bakan Kılıç, çalışmaların anlatıldığı slayt gösterimini izledi. Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan açılış töreninde konuşan Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, tesis ve çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Lofçalıoğlu, “Havran, AK Partili belediye yönetimi ile kısa sürede adeta şaha kalktı. İktidarın gücünün hissedildiği ilçemizde yatırımlar ardı ardına hayat buluyor ve yatırımlar hiç bitmiyor. Uzun yıllar adeta hiç ciddi yatırım yapılmayan ilçemizden artık bakanlar eksik olmuyor ve halkımızın ihtiyaçları kısa sürede cevap buluyor. Yatırımlarımıza ciddi destekler sağlayan iktidarımıza ve katkıda bulunanlara Havranlılar adına teşekkür ediyorum. Havran’da daha çok şey değişecek” dedi.

Lofçalıoğlu’nun ardından kürsüye gelen Bakan Suat Kılıç ise, tesisin güzel günlerde kullanılması dileğinde bulundu ve açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Çelik, daha sonra Edremit ilçesindeki bir tesiste beraberindeki heyetle birlikte akşam yemeği yedi. Bakan Kılıç, yemeğin ardından konaklamak üzere kara yoluyla Balıkesir il merkezine gitti .
Kaynak: İHA