Pakistan Traktör Üreticileri Konya'da

Pakistan traktör üreticilerinden oluşan 12 kişilik satın alma heyeti, Konya'ya geldi.

Konya Ticaret Odası'nın düzenlediği organizasyonla Konyalı firmalarla görüşen heyet, KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ü ziyaret etti.

Selçuk Öztürk, Türk ve Pakistan halklarının kardeşlik duyguları içerisinde birbirlerine sevgi duyduklarını, kurtuluş savaşında Pakistan halkının yardımlarının unutulmayacağını dile getirdi.

Pakistan'da Muhammet İkbal'ın ne kadar seviliyorsa Türkiye'de de aynı derecede sevildiğini belirten Öztürk, ''Artık birlik olarak kendimizin belirleyeceği yeni bir dünya düzenini kurmak zorundayız. Bunun yolu da dostluğumuzu ticari ilişkilerimizde de göstermekten geçmektedir'' dedi

Pakistan heyetine başkanlık eden işadamı Sheikh Abdelmajed ise Türkiye'nin Pakistan'ın yaşadığı deprem felaketinde her zaman yanında olarak dostluğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

''Bugün Türkiye'yi İslam ülkeleri içinde lider olarak görmekteyiz'' diyen Abdelmajed, ''Türkiye'nin dünya üzerindeki gücü bizleri de umutlandırmaktadır. Bu açıdan Türkiye ile her türlü işbirliği içerisinde olmaktan yanayız'' diye konuştu.

Konya Ticaret Odası'ndaki görüşmenin ardından Pakistan satın alma heyeti, Konyalı traktör yedek parçası üreten firmaları ziyaret etti.

Muahbir: Sayed Khodaberdi Sadat

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA