Kur'an Eğitiminde Teknoloji Dönemi

Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, içerisinde bilgisayar, internet, sinevizyon, uydu ve kablosuz ses sistemi bulunan Kumkuyu beldesindeki camide gündüz kadınlara, akşam da erkeklere Kur'an kursu hizmeti verilmeye başlandığını bildirdi.

Türkmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bağalanı Camisi'nin Erdemli'nin ilk ve tek teknolojik camisi olma özelliği taşıdığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni değişen mevzuatı çerçevesinde ''24 saat Kur'an öğrenimi, her insana Kur'an öğrenimi'' sloganlarıyla bu camide hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Türkmenoğlu, ''Vatandaşlarımız bu kursumuza yoğun ilgi gösterdi'' dedi.

Teknolojik imkanlarla verilen eğitimin özelliklerine de değinen Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

''Teknolojik imkanlarla verilen eğitim hafızlık eğitiminde süreyi kısaltıyor. Halkımıza yönelik eğitimde ise sure ve dualarda yanlış telaffuzu engelliyor. Eğitimde işitme ve görme iki temel fonksiyon. Dolayısıyla verilen eğitimin kalıcı olacağını, daha bir üst seviyede olacağını düşünüyoruz.

Gündüz 3 saatlik kursa 20 bayan kursiyerler, akşam düzenlenen 1,5 saatlik kursa da 15 erkek kursiyer katılıyor.''

Bağalanı Camisi'nin imam hatibi Bülent Güneş de, camiye gelenlerin İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya illerinde yapılan vaazları online olarak takip edebildiğini, vatandaşların bu yüzden uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA