Kur’an Eğitiminde Teknoloji Dönemi

İçel’in Erdemli ilçesinde bilgisayar, internet, sinevizyon, uydu ve kablosuz ses sistemi ile donatılan teknolojik camide Kur’an kursu hizmeti verilmeye başlandı.

Kur’an Eğitiminde Teknoloji Dönemi
Açılan kursla ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Kumkuyu beldesindeki Bağalanı Camisi’nin Erdemli’nin ilk ve tek teknolojik camisi olma özelliği taşıdığını belirtti.

Türkmenoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yeni değişen mevzuatı çerçevesinde “24 saat Kur’an öğrenimi, her insana Kur’an öğrenimi” sloganlarıyla biz de bu teknolojik camimizde Kur’an kursu hizmeti başlattık. Vatandaşlarımız bu kursumuza yoğun ilgi gösterdi. Böylelikle ilçemizde birinde hafızlık eğitimi verilmek üzere toplamda 50 Kur’an kursumuz vatandaşlarımızın hizmetinde” dedi.

Teknolojik imkanlarla verilen eğitimin özelliklerine de değinen Türkmenoğlu, “Teknolojik imkanlarla verilen eğitim hafızlık eğitiminde süreyi kısaltıyor. Halkımıza yönelik eğitimde ise sure ve dualarda yanlış telaffuzu engelliyor. Eğitimde işitme ve görme iki temel fonksiyon. Dolayısıyla verilen eğitimin kalıcı olacağını, daha bir üst seviyede olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Gündüz 3 saatlik kursa 20 bayan kursiyerin, akşam düzenlenen 1,5 saatlik kursa da 15 erkek kursiyerin katıldığını anlatan Bağalanı Camisi’nin İmam-Hatibi Bülent Güneş de, “Camimize gelenler İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya illerinde yapılan vaazları online olarak takip edebilmekteler. Vatandaşlarımız bu uygulamadan da memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar” dedi.

Kur’an-ı Kerim okumanın yanında kursiyerlere ilmihal bilgilerinin de verildiğinin altını çizen Kur’an Kursu öğreticisi Mihrican Gürsoy ise “Kur’an okumanın yanında Hz. Peygamberimizin hayatı, itikat, ibadet, siyer ve ahlak bilgisi konularında da kursiyerlerimizi bilgilendiriyoruz. İlgiden son derece memnunuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA