Kadınlara Mikrokredi Anlatıldı

Sorgun Kaymakamlığı tarafından kadınlara yönelik mikro kredi bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kaymakam Levent Kılıç, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, artık kadınların evlerinden çıkarak bir şeyler üretmesinin ve aile bütçesine katkıda bulunmasının zamanının geldiğini kaydetti.

Mahalle mahalle, birey birey üretime katkıda bulunulmasını isteyen Kılıç, şunları söyledi:

''Mahallelerde gruplar oluşturulup, mikrofinans kredisiyle bir şeyler üretip satabilmeliyiz. Örneğin, mahallelerde bir grup oluşturan bayanlarımız yufka ekmek üretip, paketleyerek büyük şehirlere satabilirler. Bu konuda bizler de kendilerine yardımcı olabiliriz. Daha buna benzer bir çok proje üretebilirler. Ürettikleri projeleri bizlere getirsinler, kendilerine yardımcı olalım. Hem bu şekilde, hem de vakıftan yardımcı olalım.''

Seminere konuşmacı olarak katılan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Yozgat Bürosu Şube Müdürü Sema Eroğlu da İl Özel İdaresi ve valilik destekli yürütülen projenin amacının, iş yapmak isteyen kadınlara kredi sağlamak olduğunu belirtti.

Eroğlu, Türkiye genelinde 96 mikrofinans şubesi bulunduğunu, 2007 yılından bu yana da Yozgat'ta hizmet verdiklerini ifade ederek, Yozgat genelinde 100'den fazla kadının mikro kredi ile üretim yaptıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Eroğlu, toplantıya katılan kadınların sorularını yanıtladı.

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA