First lady ajan çıktı

Kuzey Kore liderinin eşi Ri Sol Ju 40 gündür ortalıklarda yok. Gizemli bir şekilde ortaya çıkan kadının ABD ajanı olduğu ve önemli bilgilerle ülkeden kaçtığı iddia ediliyor

First lady ajan çıktı
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, babası Kim Jong-il'in geçtiğimiz aralık ayında ölmesinin ardından ülkenin başına geçmişti. Ri Sol-ju ile ilk fotoğrafları ise geçtiğimiz temmuz ayında ortaya çıkmıştı. Genç lider Kim'in evlenmiş olabileceğine yönelik spekülasyonların ortaya çıkmasının ardından Ri Sol-ju'nun First Lady olduğu bildirilmişti. Ama Sol-ju'nun uzun bir süredir medya karşısına çıkmaması spekülasyonlara yol açtı. Güney Kore medyası, Ri Solju'nun 40 gündür basın karşısına çıkmadığını belirterek, First Lady'nin kaderine ilişkin soru işaretlerini gündeme getirdi. Sol Ju ile ilgili en önemli iddia, genç kadının ABD ajanı olduğu ve ortalıktan kendisinin kaybolduğu. Altı ay first lady eğitimi alan, 151 IQ'ya sahip ve 9 dil bilen Sol Ju devlet işlerinde önemli rol oynuyor ve eşinin tercümanlığını da yapıyordu. Bir anda ortaya çıkarak Kuzey Kore devlet başkanının eşi olarak lanse edilen kadının ABD ajanı olarak üst düzey birçok bilgi ile ülkeden kaçtığı iddiası Güney Kore basınına manşetten girdi. Güney Kore medyası, First Lady'nin komünist yönetiminin istediği tarzda giyinmediğini ve bu yüzden yönetimin şahin kanadının tepkisini çekmiş olabileceğini de iddia etti.

ROZETİNİ TAKMADI
Güney Kore basınına konuşan adı açıklanmayan bir kaynak ise, Ri'nin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasının nedeninin, son dönemde kameralar önüne çıkarken Kim Il Sung rozeti takmaması olduğunu belirtti. Zira bu rozet Kuzey Kore'de lidere bağlılığın işareti olarak görülüyor ve bütün vatandaşların takması isteniyor. Bu rozetin yerine başka broşlar takan ya da hiçbir şey takmayan Ri'nin yönetim kadrolarındaki daha yaşlı ve muhafazakar isimleri kızdırmış olabileceği ifade ediliyor.

İŞKENCE İDDİASI
First Lady Ri Sol Ju'nun ajan olup ülkeden kaçmasının yanı sıra, kimliğinin açığa çıktığı ve yakalandığı da iddia ediliyor. Bu iddiaya göre genç kadın konuşturulmak için işkence görüyor.