Açlık Grevlerine Basın Toplantısıyla Dikkat Çekildi

İnsan Hakları İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki 58 cezaevinde devam eden açlık grevlerinin 37. güne ulaştığı belirtildi.

Açlık Grevlerine Basın Toplantısıyla Dikkat Çekildi
Yapılan açıklamada, önlem alınmadığı takdirde olumsuz sonuçların ortaya çıkacağı vurgulandı. Basın toplantısına Mehmet Bekaroğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Başkanı Zübeyde Tekel, Gencay Gürsoy, Filiz Ketencioğlu ve oyuncu Jülide Kural katıldı.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine değinen Mehmet Bekaroğlu “Bu ülkede hala siyasi taleplerin ölüm oruçları ve açlık grevlerini getiriyor olması gerçekten acıdır.” dedi.

Türkiye’de insanların kendilerini ifade edeceği ortamın oluşturulamadığını belirten Bekaroğlu, “Siyasi taleplerin ölüm oruçları gibi bir araçla ifade ediliyor olması, ifade özgürlüğü açısından nerede olduğumuzu gösteriyor.” açıklamasında bulundu.Açlık grevlerinde 37. güne girildiğinin uyarısını yapan Bekaroğlu, yakında herkesin rahatsız olacağı sonuçlarla karşı karşıya kalabileceklerinin altını çizdi. Toplumda duyarlılığın olmadığını ileri süren Bekaroğlu, "Hükümetin bu durum karşısında bekliyoruz demesine oturup ağlamak gerektiğini düşünüyorum. Ölümlerin ortaya çıkmasını önlemek için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sivil toplum örgütleri organize olarak duyarlı milletvekilleriyle temasa geçerek bu işin bir an önce sonuçlanmasının yollarını arayacaklarını düşünüyorum.” diye konuştu.

TUHAD-FED Başkanı Zübeyde Tekel ise Maltepe Cezaevi'nde taş atmaktan dolayı tutuklu olan çocukların açlık grevine başladıklarını ifade etti.

Tekel, 8. gününde açlık grevinde olan çocuklara sahip çıkılması gerektiğini istedi .