Vali Topaca Derince'de İncelemelerde Bulundu

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Derince'de bulunan 42 metre yüksekliğindeki Toprak Mahsulleri Ofisi Liman Siloları'nın tepesine çıkarak ''Burası gerekli güvenlik şartları sağlanırsa, 3 bölgeden seyir tepesi olabilir. Burası halka açarak, küçük bir gelir de elde edilebilir'' dedi

Vali Topaca, beraberinde Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Belediye Başkanı Aziz Alemdar ile birlikte ilçede incelemelerde bulundu. Restorasyon çalışmaların da sona gelinen Gar Binası'nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

1873 yılında yapılarak hizmete açılan ve Derince'nin sembollerinden biri haline gelen Gar Binası'nda yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Topaca, binada yapılan güçlendirme çalışmaları, süsleme ve kalem işleri ile birlikte gar binasının aslına uygun olarak dizayn edildiğini söyledi.

Vali Topaca, daha sonra Kaymakam Yıldırım, Başkan Alemdar ve beraberindekilerle birlikte heyetle birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi Derince Şube Müdürlüğü Liman Silosu'na bir inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Topaca, Gar'ın 2012 Nisan ayında teslim edilmesi gereken Gar'ın bu zamana kadar neden tamamlanmadığı konusunda yüklenici firma sahiplerinden açıklama istedi. Projenin aslına uygun yapılması konusunda uyarılarda bulunan Topaca, projenin tamamlanmasıyla birlikte Gar Binası'nda kafeterya, sergi salonu, kütüphane ve sanat evi gibi bölümleri kapsayan modern bir kültür kompleksi oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Vali Topaca ve beraberindekiler daha sonra Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 1994 yılında faaliyete geçen Derince Limanı içindeki 42 metre yükseklikte 60 adet buğday ve benzeri ürünlerin depolandığı siloları gezdiler.

Alemdar, siloların boyatılması için belediye olarak işçilik hizmetini vermeye hazır olduklarını söyledi.

Beraberindeki heyetle birlikte asansörle 42 metre yüksekliğindeki TMO siloların zirvesine çıkan Topaca, gerekli güvenlik şartları sağlandığı taktirde burasının 3 bölgeden seyir tepesi olabileceğini kaydederek ''Burasını halka açarak, küçük bir gelir de elde ederiz'' dedi

Topaca, projenin yapılması için bir çalışmada başlatılmasını istedi.

Vali Topaca daha sonra, Derince Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile birlikte 44 Evlerde yapılması planlanan köprülü geçiş noktasında inceleme yaptı.

Başkan Alemdar, D-100'den geçişlerde çok büyük tehlikenin oluşabileceğini belirterek, buraya yayalar için üst geçit çalışması yapacaklarını söyledi.

Vali Topaca da bunun üzerine, ''karayolları ile görüşelim, siz burada kazma vurulacak şekilde projeyi hazırlayın'' talimatı verdi.

Muhabir: Lokman Tarım / Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA