Tunus'ta ''ulusal Diyalog'' Konferansı Başladı

Tunus İşçi Birliği'nin farklı siyasi grupların demokratik geçiş dönemiyle ilgili konular üzerinde uzlaşması hedefiyle düzenlediği ''Ulusal Diyalog'' konferansı başladı.

Başkent Tunus'taki konferansa, Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki ve Başbakan Hammadi el-Cibali, 55 siyasi partiden ve birçok sivil toplum kuruluşundan temsilci katıldı.

Cumhurbaşkanı Merzuki, açılışta yaptığı konuşmada, siyasi konularda anlaşmaya varılmasının demokratik geçiş döneminin başarılı olmasında önemli olduğunu belirtti.

Ülkede yaşanan siyasi krizin diyaloğu zorunlu kıldığını ifade eden Merzuki, herkesin ittifak edeceği ilkelerin belirlenmesi adına ulusal diyaloğun gerekli olduğunu söyledi.

Tunus İşçi Birliği Genel Sekreteri Hüseyin el-Abbasi ise konferansın amacının ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve sosyal krizlere çözüm bulmak olduğunu ifade etti.

Tunus'ta üçlü koalisyon hükümetinde bulunan Ettakatul Partisi konferansa katılırken, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Nahda Partisi ve Cumhuriyet İçin Kongre Partisi katılmayı reddetti.

Nahda Patisi, dün yayımladığı bildiride, halkın iradesine uymayan, tanımadığı kurumların katılması sebebiyle konferansa katılmayacağını açıklamıştı.

CPR ise devrim karşıtı olarak tanımladığı Tunus Nida Partisi'nin katılımı dolayısıyla konferansa gitmeyi reddetmişti. Konferansın ne zaman sona ereceği ise belirtilmedi.

Muhabir: Rıza Temtem - Zeynep Hilal Karyağdı / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA