Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İle İstanbul'da Bulunan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Lider Eğitim Programı , Sarımsaklı Baraj Gölü'nde 21 İlden Yaklaşık 300 İzci

Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile İstanbul'da bulunan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen Lider Eğitim Programı , Sarımsaklı Baraj Gölü'nde 21 ilden yaklaşık 300 izci liderinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sevgi ve kardeşliğin pekiştirildiği kampta, izci liderleri birbirinden güzel oyunlar ve skeçlerle hoş vakit geçirdi. 3 gün süren kampta izci liderleri, geleneksel izci ateşini yakıp coşkuyla marşlar söyledi.

İzci liderleri, Sarımsaklı Baraj Gölü çevresine yaklaşık 100 adet çadır kurdu. Günün erken saatlerinde kalkan izci liderleri, kahvaltının ardından izciliğin en küçük birimi olan obalara ayrıldı. Obalarına kurt, pars, horoz, kartal, at, ayı, arı gibi isimler veren izcilere ilk teftişi obabaşları yaptı.

Kılık kıyafet, çadır kurma, çadır ve çevresini temiz tutma, obasını en iyi temsil etme gibi kriterlerle denetlenen liderler, ardından izci ve gençlik marşlarını söyleyerek, tek sıra halinde tören alanına geçti.

Bayrak törenin ardından eğitim çadırlarına giden izcilere, oymakbaşları tarafından slaytlar eşliğinde eğitim verildi.

Eğitimlerin yanı sıra çeşitli yarışmalar düzenleyen izciler, akşamları da geleneksel kamp ateşi yakıp şarkılar söyleyip skeçler sahneledi. Yöresel lezzetlerin de sunulduğu kampta, yıl boyunca güzel çalışmalar gerçekleştiren kulüp ve liderlere plaket ile başarı belgeleri sunuldu. Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Olgunharputlu, yaptığı açıklamada oldukça verimli geçen kampta izcilerin, sevgi ve kardeşliklerini pekiştirdiğini söyledi.

Hava sıcaklığının düşüklüğüne rağmen, izci liderleri arasında oluşan kardeşlik ve samimi duyguların, ortamı ısıttığını belirten Olgunharputlu, bütün izci liderlerinin bu tür kampların daha sık yapılmasını istediklerini dile getirdiler.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Adem Öztürk de izci liderleri kampını Anadolu'da gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kampı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen ile Türkiye İzcilik Federasyonu Kayseri temsilcisi Erkan Bülent Şafak da ziyaret etti.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA