Ölü Sayısı 110'a Yükseldi

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü , düzenli ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 110'a yükseldiği duyurdu.

SNHR, Suriye ordusunun Deyru'z Zor kentinde hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda 15'i çocuk, 25 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Örgüt, başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Halep'te 21, İdlib'te 17, Dera'da 8, Humus'ta 6, Hama'da 4, Lazkiye ve Rakka'da 3'er ve Haseke kentinde 1 olmak üzere, ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 110'a çıktığını kaydetti.

Bu arada, Şam Haber Ağı Özgür Suriye Ordusu'nun Şam'ın, Kabun, Cobar, Doğu Guta, Besatin, Cisreyn ve Duma bölgelerindeki askeri noktalara saldırılar düzenleyerek nizami orduya ağır kayıplar verdirdiğini aktardı.

Halep'te ise ÖSO birliklerinin kentin tamamının kontrolünü ele geçirmek amacıyla Hamidiye, Miydan, Furkan, Karm Cebel ve Sahur bölgelerindeki stratejik askeri noktalara saldırılar düzenlediği kaydedildi.

SNN, İdlib'in Maaret El-Numan ilçesi çevresinde de iki ordu arasında yoğun çatışmalar yaşandığını, ÖSO'nun ilçeye mühimmat taşıyan bir askeri konvoya saldırı düzenleyerek bazı askeri araçları ele geçirdiğini dile getirdi.

Haber ağı, Rakka, Hama, Humus, Dera, Kuneytra ve Lazkiye'de de iki ordu arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin birçok kentte gerçekleştirdiği operasyonlarda onlarca silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini, çok sayıda kişiyi tutuklayarak, araçlarını imha ettiğini öne sürdü.

Muhabir: Ali Demir / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA