MOBESE'ye takıldı

İzmir'de kaza yapan bir araçtan çıkarılan çocuğun, otomobilin bagajından düşen uçurtmasını almadan olay yerinden ayrılmaması MOBESE kameralarınca görüntülendi.

Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin , kayıt altına aldığı Bornova Topçu Tugayı Evka-3 Kavşağı önünde meydana gelen bir kaza, oluş şekli kadar sonrasında yaşananlarla da ilginç anlar içeriyor.

Kayıtlarda, kırmızı ışıkta bekleyen iki otomobile bir kamyonetin hızla çarptığı kazada, kamyonet ile sürüklenen otomobillerden birisinin takla atarak durabildiği görülüyor.

Takla atan araçtan çıkartılan bir çocuğun, bagajdan düşen uçurtmasını almadan olay yerinden uzaklaşmaması ise yine MOBESE kameralarınca görüntülendi.

Sistem kayıtlarına giren bir başka kazada da Alsancak Garı Kavşağı'nda, bir otobüsün önünden karşıya geçmeye çalışan yayaya kamyonetin çarpma anı yer alıyor. Bir anlık dikkatsizliğin nelere yol açabildiğini ortaya koyan bu kazada, kamyonetin çarptığı yaya, çevredekilerin yardımıyla ayağa kalkabiliyor.

İzmir'de kısa bir süre önce nüfusun ve trafiğin yoğun bulunduğu 58 noktada kurulan yüksek çözünürlüklü 285 kameradan oluşan MOBESE sistemi, toplam 220 kilometrelik fiberoptik altyapısıyla kenti 24 saat gözetim altında tutuyor.

MOBESE sistemi, meydana gelen asayiş olaylarının aydınlatılması ve faillerinin tespitinin yanı sıra bir anlık dikkatsizliğin nelere yol açabildiğini de görüntülüyor.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA