Belçikalı Bakan Suriye sınırında
Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Suriye sınırına sıfır noktaya geçerek muhalif askerlerle tokalaştı.

Basın toplantısı düzenleyen Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye'de Suriyelilere sunulan hizmetlerin çok etkileyici olduğunu belirterek, “5-10 bin kişi değil, 100 bin kişiyi aşan bir topluluktan bahsediyoruz. Tüm bu topluluğa sağlanan hizmetler, gerçekten çok etkileyici. Tekrar şunu söylemem lazım, Suriyeli çocuklara yönelik eğitimin kalitesinden ve düzeyinden çok etkilendim.” dedi.
BAKAN REYNDERS 'E 'FEHRİYE ERDAL ' SORUSU
Özdemir Sabancı 'nın katili olarak aranan Fehriye Erdal 'ın Belçika 'da öldüğü veya öldürüldüğü yönünde haberlerin medyada yer aldığının hatırlatılması üzerine Reynders, “Şuanda bu konu ile ilgili bilgim yok. Bu konuyu soruşturacağım bakacağım. İlgililere soracağım” dedi.
MUHALİF ASKERLERLE EL SIKIŞTI
Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve beraberindeki heyet, Kilis 'teki konteynır kentte incelemelerde bulunduktan sonra Suriye sınırına geçti. Reynders, burada Türkiye 'den Suriye tarafına gönderilen yardımlar hakkında bilgi alırken, daha sonra Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Esselame Sınır Kapısı'nda nöbet tutan muhaliflerle selamlaşıp yanına çağırdı.
Silahlı muhalif askerlerle tek tek tokalaşan Reynders, basın mensuplarının sorusu üzerine, 'Benim ilk izlenimim Türkiye tarafından Suriyelilere sağlananların çok etkileyici düzeyde olduğu, ikinci izlenimim Suriye tarafında ikinci bir serbest bölge, güvenlikli bir bölgenin oluşturulması konusunda böyle bir ihtimal olduğuna dair izlenim oluştu bende ' dedi.
Bir basın mensubunun Suriye 'ye müdahale olup olmayacağı sorusu üzerine Bakan Reynders, 'NATO bünyesinde tam bir dayanışma var. Eğer Suriye tarafından Türkiye 'ye herhangi bir müdahale ve saldırı olması halinde, NATO bünyesinde tepki göstereceğimiz tabiidir ' diye cevap verdi.
