46 Yıllık Hasret Sona Erdi

Altınordu, basketbolda 1966-1967 sezonunda kazanıp vitrinine taşıyamadığı Cumhurbaşkanlığı Kupası’na kavuştuKonak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, hazırlattığı sembolik Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı, o dönem kırmızı-lacivert formayı giyen basketbolculara, Hilton Oteli’ne eski başkanların ve taraftarların da katıldığı tören ile teslim etti.

46 Yıllık Hasret Sona Erdi
Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden Altınordu'da önceki gece anlamlı, bir o kadar da özel bir buluşma gerçekleşti. Basketbolda ligin ilk yılında yani 1966-1967 sezonunda Deplasmanlı Basketbol Ligi'nin şampiyonluğunu elde eden ve ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğunu kazanan Altınordu tam 46 yıldır bekleyip de alamadığı kupasına dün Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın armağanıyla kavuştu. Hilton Otel'indeki geceye şampiyon Altınordu'nun o sezonki yıldızları kaptan Yılmaz Vardaroğlu, Akın Gönülşen, Halil Dağlı ve Ercan Hephoşcan'ın yanı sıra uzun yıllar Altınordu'ya ve Türk Milli Takımı'na büyük hizmetlerde bulunan iki sembol isim Şinasi Ertan ve Turan Tezol da katıldı.

Altınordu'nun Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonlar Gecesi'ne eski başkanlar, yöneticiler, camianın seçkin kişileri, Altınordu'nun eski futbol yıldızları da katıldı.

Altınordu Kaptanı Yılmaz Vardaorğlu kupayı alkışlar arasında Tartan'dan alırken salon "Altınordu" tezahüratlarıyla inledi. Törenin en anlamlı jesti de o devrin yaratıcısı başkan merhum Candoğan Sakaoğlu'nun kardeşi Ertan Sakaoğlu'na bir anı plaketi verilmesiydi. 1966-1967 sezonunda şimdilerde İstanbulluların aralarında paylaştığı Deplasmanlı Basketbol Ligi'nin ilk şampiyonuydu.

1966-1967 sezonunda ilk lig kupasını müzesine götüren Altınordu , aynı sezon kazandığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın verilmesini yarım asra yakın zamandır hasretle bekliyordu. O devirde federasyon kupanın üzerine yanlışlıkla Şampiyon Muhafızgücü yazıldığını belirterek yanlışlığın düzeltileceğini ve kupanın İzmir'de törenle verileceğini bildirmişti ama bu tören hiç yapılmadı, kupa da sır oldu. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Cumhurbaşkanlığı kupası hasretini 46 yıldır çeken Altınordu’ya bu kupanın birebir benzerini vermenin gurunun yaşadıklarını söyledi.

Başkan Tartan,” Altınordu Türkiye basketbol sporunun yayılışında öncü takım olmuştur. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 46 yıldır vitrinlerine taşıyamamaları gerçekten çok üzücü. Ama biz İzmirliler onların hak ettiği kupanın benzerini yaptırarak hem onların üzüntülerini hafifletmek istedik heme de Altınordu camiasının yıllar sonra bir araya gelmesini sağladık” dedi.

Kırmızı-Lacivertlilerin federasyona çeşitli defalar yaptığı başvurulara uzun yıllardır bir sonuç alamadığını öğrenen Başkan Tartan, Cumhurbaşkanlığı Kupası ölçülerinde yaptırdığı ve üzerinde 1966-1967 sezonu Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonu Altınordu” yazdırdığı kupayı o takımın kaptanı Yılmaz Vardardoğlu’na teslim etti. 46 yıllık gecikmeyle de olsa Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın bir benzerini almanın memnuniyetini yaşadıklarını vurgulayan Vardaroğlu, “ Çok mutluyuz kupanın yeri 46 yıldır müzemizde boş duruyordu. Artık vitrinimizi sonsuza kadar süsleyecek, bu onuru Altınordu camiası hep birlikte yaşacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA