Üniversite Kalite Belgesini Teslim Aldı

Adıyaman Üniversitesi'nde ISO 9001:2008 Kalite Belgesi teslim töreni gerçekleştirildi.

Üniversite Kalite Belgesini Teslim Aldı
Adıyaman Üniversitesi, Türkiye’de ISO 9001:2008 belgesi alan kamu üniversiteleri arasında 10’uncu, bölgede ise ilk üniversite oldu. Yaptığı çalışmalarla son dönemde eğitimden sosyal ve kültürel faaliyetlere, idari hizmetlerden fiziki yapılanmaya kadar atılım içinde olan Adıyaman Üniversitesi kalitesini belgeleyerek ISO 9001:2008 belgesini yapılan törenle aldı.

Belgelendirme töreni üniversite rektörlük konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Özpin, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara ve Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Uniacademy Danışmanlık ve Denetleme Enstitüsü Eğitmeni ve ISO Başdenetçisi Doç. Dr. Ali İlseven, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, kamu kurumu müdürleri, sivil toplum kuruşları ve siyasi parti temsilcileri, basın mensupları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Gönüllü, ISO 9001 Kalite Belgesini Uniacademy Danışmanlık ve Denetleme Enstitüsü Eğitmeni ve İSO Başdenetçisi Doç. Dr. Ali İlseven’in elinden aldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Levent Özpin, günümüzde insanların kaliteyi talep ettiğini belirterek, "İletişim teknolojilerinin gelişmesi ve ulaşımın kolaylaşması insanların kaliteyi istediği yerde bulmasını sağlıyor. Kamu kurumu olsun özel sektör olsun, bu anlamda kendisine yeniden çeki düzen vermesi lazım. Kalite insana güven veriyor. Kuruluşlar ISO belgesi aldığında müşteri ya da hedef kitlede güven oluşuyor. Bu belge ile bu güveni vermiş oluyorsunuz. Adıyaman Üniversitesi de bu belgeyi alarak önemli bir başarı sağlamıştır ve güven vermiştir. Hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Rektör Gönüllü de, "Kalite ile ilgili söylenebilecek çok şey vardır. Kalite ile ilgili çok sayıda ders verdim. Kalite ile ilgili alt yapı oluşturma çalışmalarını geldiğim üniversitede yapmıştım. Allah’a şükür burada da çok kısa bir sürede ISO 9001:2008 belgesini alacak noktaya geldik ve aldık. Tabi bundan sonrası için şunları bilmemiz gerekir. Bu kalite belgesi nedir, önemi nedir? Geldiğimiz günden beri batı normlarında eğitim-öğretimle ilgili olması gerekenleri yapmak için her türlü değişikliği yapmaya hiç çekinmeden yürüterek devam etmiş olduk. Yönetmeliklerimizi hazırladık, uyguladık, alt yapımızı tamamen değiştirdik. Yapısal ihtiyaçlarımızı da çok hızlı bir şekilde beklenenin üzerinde gerçekleştirdik. Eğitim-öğretim yönetmeliğini ve alt yapıyı oluşturan otomasyonu değiştirdik. Allah’a şükür istenilen ve arzulanan seviyede eğitimin elde edilebileceği ortamları üretmiş olduk. Mutlaka her dönemde bir takım iyi ve doğru işler yapan insanlar bulunabilirler. Ancak bunun sabit ve sürdürülebilir olması lazım. Bu anlamda ISO belgesi almamız ve bu standartları uygulamamız bu devamlığı sağlayacaktır" diye konuştu.

ISO Kalite Yönetim Sistemleri Kurulum Belgelendirme Kurulu Eğitim Danışmanı Doç. Dr. Ali İlseven, "Çoğunlukla yönetici ve liderlikten bahseden ISO 9001:2008 lider kişiliklerin yetiştirilmesi ve liderlerin önderlik yapması, liderlerin fark atmasını sağlamasını ister. Bu neticede rektörümüzün üniversitemizde düzenletmiş olduğu kalite yönetim sistemiyle ilgili özverisi ve bu konudaki tutarlılığından dolayı ve rektör yardımcılarımızın yapmış oldukları liderlikten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende Rektör Gönüllü, Doç. Dr. Ali İlseven'e katkılarından dolayı çiçek ve plaket takdim etti .
Kaynak: İHA