Turgutlu’da Kurbanlık Satışları Başladı

Manisa Turgutlu'da, Turgutlu Belediyesi hayvan pazarında kurbanlık satışları başladı.

Turgutlu’da Kurbanlık Satışları Başladı
Koşu Kırı mevkiinde bulunan hayvan pazarında satıcılar tüm hazırlıklarını yaptı. Kurulan hayvan pazarında satıcılar yerlerini alarak satışa başladılar. Büyük baş hayvanlar 2 bin ile 7 bin 500 lira, küçük başlarda ise fiyatlar 450 ile bin lira arasında seyrediyor. Turgutlu’da kurulan hayvan pazarında ülkenin bir çok yerinden besiciler bulunurken, fiyatların alım gücünü zorlayacak nitelikte olması vatandaşı kurban seçiminde zorluyor.

Kurbanlık mevsimiyle birlikte pazarda sahte para ve dolandırıcılık konularında besiciler uyarılırken direk emniyet güçleriyle irtibata geçmeleri belirtildi. Besiciler yaptığı açıklamada; "Kurban bayramını biz besiciler dört gözle bekliyoruz. Tüm yıl baktığımız ve emek harcadığımız bu hayvanları satarak yaşamlarımızı devam ettiriyoruz. Fiyatlar biraz yüksek olabilir ama kalitesinden ve sıhhatinden hiçbir vatandaşın şüphesi olmasın. Bu kutsal bayram öncesi bizler evlerimizden uzakta ekmek parası peşindeyiz" şeklinde konuştular.

Turgutlu Belediyesi’ne ait olan Koşu Kırı mevkiindeki hayvan pazarı, bayramın 1. günü akşamına kadar açık olacak. Pazara getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar alıcıyla buluşacak .
Kaynak: İHA