Sağır ve Dilsiz Çift Ev İstiyor

Adıyaman merkeze bağlı Varlık köyü Mustafabeyli mezrasında yaşayan sağır ve dilsiz çift ev istiyor.

Sağır ve Dilsiz Çift Ev İstiyor
Çocukken menenjit hastalığına yakalandıktan sonra sağır ve dilsiz olan Mehmet Buğdaycı ile Fatma Buğdaycı, dört yıl önce ailelerin itirazlarına rağmen evlendi ve çiftin Berkay isminde çocukları dünyaya geldi. İki yaşındaki Berkay'da da zeka geriliği olduğu ve beyninde su toplanması olduğu teşhisi konuldu.

Evli çift Mustafabeyli köyündeki baba evinde yaşamaya başlarken, tek odalı evde yaşayan çift, kendilerine ait bir evlerinin olmasını istedi. Devletten engelli maaşı aldıkları öğrenilen çift anne ve babasından ev istemeye başladı ancak ev nedeniyle ailede de huzursuzluk yaşandı. Anne Zeliha Buğdaycı, maddi imkanlarının olmadığını, ev yaptırma gücünün bulunmadığını söyleyerek evde yaşanan huzursuzluk nedeniyle tedirgin olduğunu belirtti.

Zeliha Buğdaycı, evin bir kısmında kendilerinin bir kısmında da oğlu ile gelininin oturduğunu ifade ederek, yetkililerden ve zenginlerden yardım talep etti.

Amca Şevket Buğdaycı ise, ailede çıkın huzursuzluk nedeniyle sürekli kavgaların yaşandığını ve komşuların defalarca şikayetçi olduğunu dile getirerek, kötü bir olay yaşanmaması için çiftin ev sahibi olması gerektiğini vurguladı .
Kaynak: İHA