Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'tan Açıklama

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu'nun her köşebaşında, her metre karesinde tarihimizin, kültürümüzün, varlığımızın, medeniyetimizin ve değerlerimizin birer örneğinin görüldüğünü söyledi.

Vali Bektaş, İl Genel Meclisi'nde yapılan ''Değerler Şehri Kastamonu Projesi''nin 1. Koordinasyon Toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yıldan itibaren proje için ciddi bir hazırlık dönemi yaşadıklarını belirterek, bu yıl da eğitim sezonuyla bağlantılı olarak projeye başladıklarını söyledi.

Millet olarak bizi bugüne getiren değerlerin, bizi geleceğe taşıyacağına inandıklarını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

''Bu topraklarla tanışalı bin yıl olsa da bu topraklarda yeniyiz. Bu coğrafyaya dışarıdan geldik ve bu coğrafyayı vatan edindik. Biz bu topraklara geldiğimizde, burada yaşayan insanların dilleri, dinleri, kültürleri ve gelenekleri vardı. Bizimle buraya gelen kültür ve uygarlık, yerleşik kültür ve uygarlıktan daha baskındı ki onun yerini aldı. Bizi bugüne getiren bir manevi varlığımız, değerlerimiz varmış ki ayakta kaldık. Ebediyen de bu toprakların sahibi olmaya devam edeceğiz. Bu inancı dosta düşmana verdik, verebiliyoruz. Bu anlamda en özellikli yerlerden biri Kastamonu'dur. Kastamonu'nun her köşebaşında, her metre karesinde tarihimizin, kültürümüzün, varlığımızın, medeniyetimizin ve değerlerimizin birer örneğini görebiliyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey, bunu sürdürebilmek. Kastamonu'nun zenginliklerinden yola çıkarak böyle bir projeye başladık. Bütün kurumlarımızın bu projede aktif rol aldığını biliyorum. Samimi, ciddi gayretlerini ve katkılarını bekliyorum.''

Kastamonu İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mustafa Korkmaz da, her kurumun eşit ölçüde projeye ortak olduğunu vurgulayarak, kurumlarda oluşturulan yürütme kurullarının aktif çalışması durumunda, orijinal çalışmaların ortaya çıkabileceğini belirtti.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, kamu kurumların müdürleri ve çalışanları katıldı.

Muhabir: Yusuf Çelik

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA