İtfaiye’den Baca Temizliği Uyarısı
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaklaşan kış öncesi baca temizliğinin mutlaka yaptırılması uyarısında bulundu.

BACA TEMİZLİĞİNE DİKKAT Akşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü havaların soğumaya başlamasıyla, kalorifer ve sobalarında yakılmaya başladığını belirterek, kış mevsimi boyunca olası yangınlara ve zehirlenmelere karşı vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunduğunu duyurdu. Bacalarda gerekli temizliğin yapılmaması sonucunda bacaların tıkanması nedeniyle ortaya çıkan yangınların, mal ve can güvenliğini tehdit ettiği ifade edilerek, kış aylarında sıklıkla rastlanan baca yangınlarının ev ve çatı yangınlarına da sebebiyet vereceği söylenerek bacaların kış ayından önce mutlaka temizletilmesi gerektiği bildirildi.
Baca temizliğinin düzenli olarak uzman kişilerce yapılması, ısınma amaçlı kullanılan kömür sobalarının usulüne uygun olarak yakılması, yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmesi, sobalara çok fazla kömür atılmaması, kaliteli kömür kullanılması konularında uyarı yapılarak, baca temizliği ile ilgili olarak Akşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün her tür bilgi ve desteği de vereceği kaydedildi .
